19 Von Rene Gabriel
Mein Eindruck im September 2015 an dieser Probe: Sattes, dunkles Granat, dichte Mitte, rubiner Rand. Verhaltenes Bouquet, trotzdem merkt man seine Tiefe und Grösse. Der Cabernet Sauvignon bewegt sich fast nur im schwarzbeerigen Bereich. Im Gaumen Pumpernickelbrot, schwarze Oliven, Korinthen und Rauchnoten. Im zweiten Ansatz nach etwa 10 Minuten; Kräutertöne, Minze und Cassis. Im Gaumen mächtig, behäbig und (noch) introvertiert. Eine Klasse für sich, der Nachhall ist bewegend. Bei mir liegt er klar an der schieren 20er-Grenze. 19/20 2020 – 2050
95 Von Robert Parker
The 2004 Latour is perhaps evolving slower than I expected, although it remains one of the finest Left Bank wines of the vintage. It has that quintessential graphite-scented bouquet intermixed with blackberry and cedar, although the liquorice note that I observed previously has receded. Again, there is wonderful definition. The palate is full-bodied but surprisingly more sultry than I expected, especially here where I was able to directly compare it with the other 2004 First Growths. It delivers the "authority" you expect from Latour, although I might be inclined just to give it another 2-3 years in bottle. Tasted September 2016.
95 Von Wine Spectator
Captivating aromas of currant, black licorice and spices, with just a hint of sweet tobacco. Full-bodied, with chewy tannins and a long, long finish. Structured and racy. Best after 2011. 10,000 cases made. JS
93 Von James Suckling
This is surprisingly approachable, especially from a big bottle. It’s soft and fruity with balsamic and sweet tobacco character. Full and round mouthfeel. It will obviously improve with age, but why wait?
Mein Eindruck im September 2015 an dieser Probe: Sattes, dunkles Granat, dichte Mitte, rubiner Rand. Verhaltenes Bouquet, trotzdem merkt man seine Tiefe und Grösse. Der Cabernet Sauvignon bewegt sich fast nur im schwarzbeerigen Bereich. Im Gaumen Pumpernickelbrot, schwarze Oliven, Korinthen und Rauchnoten. Im zweiten Ansatz nach etwa 10 Minuten; Kräutertöne, Minze und Cassis. Im Gaumen mächtig, behäbig und (noch) introvertiert. Eine Klasse für sich, der Nachhall ist bewegend. Bei mir liegt er klar an der schieren 20er-Grenze. 19/20 2020 – 2050