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Rezensionen & Bewertungen
96 Wine Spectator
A textbook St.-Julien in the making, with crushed plum and warm cassis notes inlaid with anise and graphite accents. The muscular, driven finish is just a touch chewy in feel but gets soaked up quickly on the finish by the pure fruit. Really solid.—J.M.
95 Robert Parker
The 2016 Beychevelle is comprised of 47% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 5% Petit Verdot and 1% Cabernet Franc. It spent 18 months aging in 50% new and 50% second-use barrels. Medium to deep garnet-purple colored, it is a little broody to begin, opening slowly to reveal subtle savory notes of dried herbs, charcuterie and black olives before breaking through to a profound core of warm cassis, baked black plums, red currant jelly and candied violets. The palate is medium-bodied and delicately played with a quiet intensity of tightly wound nuances and fantastic freshness, finishing with a lingering savory lift. This latent beauty will require a bit more time than most 2016s, but promises to over-deliver to those prepared to wait. Around 19,000 cases were made.
Hersteller
Château Beychevelle
In der Region Saint-Julien von Bordeaux gelegen, trägt dieses klassifizierte Gewächs eines der Etiketten mit dem höchsten Wiedererkennungswert im Médoc: Das Bild eines Schiffs in der Mündung, mit gestrichenem Segel als Salut an den ehemaligen Eigentümer des Gutes, den Duc d’Epernon, Admiral von Frankreich. Besser bekannt als “Drachenschiffwein” ist dies einer der begehrtesten Weine auf der Welt geworden, vor allem in China. Die heutigen 90 Hektar Grund sind mit Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc und zu einem geringen Teil Petit Verdot bepflanzt. Erst kürzlich wurden Weinbereitungsanlagen, Weinkeller und Besucherzentrum umfangreich renoviert. Die sehr schön gestaltete Weinkellerei, die von Arnaud Boulain und dem Atelier BPM entworfen wurde, ist verglast, damit die Besucher an der Weinbereitung teilhaben können.