Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
94 Wine Spectator
Beautiful aromas of summer fruits and hints of cream. Then turns to dried Provenal herbs, such as rosemary. Well-defined Sass. Full-bodied, with sleek, refined tannins and a silky finish. All in finesse. Classy wine. Almost chewy. Reminds me of the excellent 1997, but this is slightly better. Give it time. Best after 2008. 15,000 cases made. JS
87 Robert Parker
Compared to the 2002 vintage that seems serendipitously suspended in time, the 2001 Bolgheri Sassicaia is in a more significant downward decline. The 2002 vintage was widely-panned. Back in the day, the 2001 vintage was given a full five stars for excellence. Despite the accolades, this wine does not have much life to give. The bouquet shows aromas of cured meat, petrol, smoke, dried herb and dusty earth. The primary aromas have left the building. The mouthfeel is dry and quickly flat-lining.
Hersteller
Tenuta San Guido
Italiens ikonischstes Weingut, die Tenuta San Guido, hat nach einer ganzen Serie großer Jahrgänge des landesweit berühmtesten Weines Sassicaia seinen Ruhm sogar noch mehren können. Das in den 1940ern Jahren gegründete Anwesen brachte seine erste kommerzielle Produktion erst 1968 heraus. Sein hervorragender Ruf wurde 1985 von Robert Parker bestätigt, der dem Sassicaia desselben Jahres die höchste Punktzahl verlieh und somit seinen Erzeuger auf die weltweite Weinkarte setzte. Im Jahr 1994 erhielt dieses Gut als einziger Einzelbetrieb überhaupt seine eigene DOC, Bolgheri Sassicaia. Dieser Auszeichnung wird es mit seiner Produktion auf ganzer Linie gerecht, so auch mit dem Zweitwein Guidalberto und dem Drittwein Le Difese, die alle einzigartig und auf ihre Weise beeindruckend sind.