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Rezensionen & Bewertungen
86 Robert Parker
The 1987 Sassicaia maintains considerable momentum despite its age. As you would expect, the bouquet exhibits savory tones of cured meat, smoked bacon, wild porcino mushroom and dried fruit. Parts of the bouquet feel stewy and heavy, but other parts show more brightness and buoyancy. Linear mineral definition with lasting background tones of licorice and balsam herb help to add sharpness and much-needed focus. The mouthfeel is less satisfying, however, mostly because the tannins are very dry and muted. The palate is almost exclusively driven by the residual acidity of the fruit.
86 Wine Spectator
Delicate and clean, with pure, focused and direct raspberry, black cherry and black currant flavors. Quite elegant and of medium body, featuring some mineral and tar notes on the medium-intense finish. Delicious.--Sassicaia vertical. Drink now through 1998. –PM
Hersteller
Tenuta San Guido
Italiens ikonischstes Weingut, die Tenuta San Guido, hat nach einer ganzen Serie großer Jahrgänge des landesweit berühmtesten Weines Sassicaia seinen Ruhm sogar noch mehren können. Das in den 1940ern Jahren gegründete Anwesen brachte seine erste kommerzielle Produktion erst 1968 heraus. Sein hervorragender Ruf wurde 1985 von Robert Parker bestätigt, der dem Sassicaia desselben Jahres die höchste Punktzahl verlieh und somit seinen Erzeuger auf die weltweite Weinkarte setzte. Im Jahr 1994 erhielt dieses Gut als einziger Einzelbetrieb überhaupt seine eigene DOC, Bolgheri Sassicaia. Dieser Auszeichnung wird es mit seiner Produktion auf ganzer Linie gerecht, so auch mit dem Zweitwein Guidalberto und dem Drittwein Le Difese, die alle einzigartig und auf ihre Weise beeindruckend sind.