Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
94 Vinous
The 2019 La Dominique presents a composed nose of blackberry and blueberry fruit, touches of cedar and sous-bois and a hint of humidor, complex and quite mercurial. The palate is medium-bodied with plush tannins, savory red fruit mixed with black pepper and sage, good depth, and a spicy, persistent finish. This has a promising future ahead of it.
93 Robert Parker
The third vintage produced by the new team that is trying to take this irregular estate adjacent to Cheval Blanc to new heights is the 2019 La Dominique. Offering up aromas of sweet berries, cherries, mocha and spices, it's medium to full-bodied, velvety and seamless, with juicy acids, supple tannins and an elegantly gourmand profile. This is a terrific effort that shows that this estate's fine performance in vintages such as 1998, 1990 and 1989 is not a thing of the past.
89 Wine Spectator
A velvety and broad offering, with a mix of melted licorice, warmed plum and mulled blackberry notes. The toasty finish shows flickers of cedar and alder. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Drink now through 2032. 6,200 cases made. — JM
Hersteller
Château La Dominique
Château La Dominique, im westlichen Teil von Saint-Émilion an der Grenze zur Pomerol-Appellation gelegen, ist nach der gleichnamigen Karibikinsel benannt, wo der erste Inhaber sein Vermögen machte. Die Weinberge sind von anderen namhaften Gütern umgeben, wie Château Cheval Blanc und Château-Figeac im Westen, Château La Conseillante und Château L’Évangile im Norden. Clément Fayat war einst von einem Besuch La Dominiques so verzückt, dass er das Château im Jahr 1969 kaufte. Das herrliche Terroir aus tiefgründigem Kies und Sand ist mit Merlot- und Cabernet-Franc-Reben bepflanzt. Die Kombination dieser Traubensorten, unterstützt durch die sorgfältige Arbeit im Weinberg und im Weinkeller, bringt einen Wein hervor, dessen Ausgewogenheit und fruchtige Fülle auch den anspruchvollsten Connaisseur beeindruckt. Als wahrer Entrepreneur beschloss Clément Fayad im Jahr 2010 (zusammen mit dem Architekten Jean Nouvel) ein besonders ambitioniertes Renovierungsprogramm, um mit der gesteigerten Qualität seiner Weine auch räumlich Schritt zu halten. Heute ist die moderne Rotweinkellerei mit einem großen Gärraum, einem einladenden Empfangsbereich und einem vorzüglichen Restaurant ausgestattet.