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Rezensionen & Bewertungen
95 Robert Parker
A spectacular effort (what?s new?), this brilliant offering from proprietor Hubert de Bouard is another classic. A blend of 62% Merlot and 38% Cabernet Franc, it boasts an inky/purple color as well as a sumptuous bouquet of creosote, blueberry pie, espresso roast, blackberries, and graphite. Extremely full-bodied and stunningly rich with a multi-layered texture, sweet tannin, and a 45-second finish, this exceptional 2006 is one of the great wines of St.-Emilion. Anticipated maturity: 2012-2028.
93 Wine Spectator
This has a gorgeous nose of black licorice, black cherry and sage. Full-bodied, with velvety tannins and a very long finish. There's beautiful texture for the vintage. Enjoy the fruit and richness. Best from 2013 through 2017. ?JS
Hersteller
Château Angélus
Weniger als einen Kilometer von dem markanten Glockenturm in Saint-Émilion enfernt, steht das Château Angélus am Südhang seines 26 Hektar großen Weinbergs. Das Gut repräsentiert die Beständigkeit der Familie Boüard de Laforest über acht Generationen hinweg. In den vergangenen 10 bis 15 Jahren war dies kontinuierlich eines der angesehensten Châteaux in Saint-Émilion. Im Jahr 1996 wurde es zu einem Premier Grand Cru aufgewertet, nachdem es zuvor laut der Klassifikation von 1954 als Grand Cru Classé eingestuft war. Die Weinerzeugung wurde umgestellt, um reichere und konzentriertere Weine mit Azenten von schwarzer Johannisbeere und Pflaume zu erhalten. Dabei zeigen sie gute Ausgewogenheit und Eichentöne und sind an jedem Tag ein Genuss.