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Rezensionen & Bewertungen
99 Robert Parker
One of the great successes in St. Emilion in 2003, this wine has actually gotten better over the last eleven years. Pushing perfection, this blend of 57% Cabernet Franc (the highest ever at Angelus) and 43% Merlot boasts a dense purple color as well as a sublime set of aromatics, including forest floor, blue, red and black fruits, charcoal and hints of licorice and wood spice. Long, opulent, voluptuously textured and incredibly youthful and fresh, this full-bodied, tour de force in winemaking is an absolute legend in the making. It is an incredible accomplishment for a Right Bank 2003. Kudos to Hubert de Bouard for his vision as well as his perfectionist personality. This beauty should age for 5-10 more years.
94 Wine Spectator
Beautiful aromas of ripe blackberry and raspberry aromas follow through to a full-bodied palate, with silky tannins and a long, long finish. Layered and delicious. Gorgeous. Best after 2010. 6,500 cases made. –JS
Hersteller
Château Angélus
Weniger als einen Kilometer von dem markanten Glockenturm in Saint-Émilion enfernt, steht das Château Angélus am Südhang seines 26 Hektar großen Weinbergs. Das Gut repräsentiert die Beständigkeit der Familie Boüard de Laforest über acht Generationen hinweg. In den vergangenen 10 bis 15 Jahren war dies kontinuierlich eines der angesehensten Châteaux in Saint-Émilion. Im Jahr 1996 wurde es zu einem Premier Grand Cru aufgewertet, nachdem es zuvor laut der Klassifikation von 1954 als Grand Cru Classé eingestuft war. Die Weinerzeugung wurde umgestellt, um reichere und konzentriertere Weine mit Azenten von schwarzer Johannisbeere und Pflaume zu erhalten. Dabei zeigen sie gute Ausgewogenheit und Eichentöne und sind an jedem Tag ein Genuss.