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Évaluations et Scores
96 James Suckling
A subtle, refined 2009 with complex aromas and flavors of currant, smoke, mineral and lead pencil. Full body with ultra-refined tannins and a long, long finish. An integrated, beautiful Beychevelle. Hard not to drink now but will be much better in 2017: a wine for long-term aging.
17 Rene Gabriel
Mittleres Granat, aufhellender Rand. Duftiges Bouquet, schöne Zedernnoten, dominikanischer Tabak, reife Pflaumen, passende Röstnuancen dahinter zeigend. Im Gaumen sehr elegant, bleibt hier pflaumig mit weichen Tanninen, hat bereits seine Balance gefunden und wird ein früher Charmeur sein. Eine gute Reussitte! warten (2014 - 2026)
17 Rene Gabriel
Mittleres Granat, aufhellender Rand. Duftiges Bouquet, schöne Zedernnoten, dominikanischer Tabak, reife Pflaumen, passende Röstnuancen dahinter zeigend. Im Gaumen sehr elegant, bleibt hier pflaumig mit weichen Tanninen, hat bereits seine Balance gefunden und wird ein früher Charmeur sein. Eine gute Reussitte! warten (2014 - 2026)
90 Wine Spectator
This has a slightly brawny edge, but feels like it's filling out quickly, with lush, dark fig sauce, black licorice snap and graphite notes taking on more depth as it airs in the glass. Extra black tea and anise hints flash on the finish. Drink now through 2019. 20,833 cases made. –JM .
90 Wine Spectator
This has a slightly brawny edge, but feels like it's filling out quickly, with lush, dark fig sauce, black licorice snap and graphite notes taking on more depth as it airs in the glass. Extra black tea and anise hints flash on the finish. Drink now through 2019. 20,833 cases made. –JM .
89 Robert Parker
2008: This ageworthy, elegant, well-made Beychevelle displays copious red and black cherry fruit notes intertwined with dusty, loamy soil and oak undertones, decent acidity, moderate tannin and impressive intensity as well as length. Give it 1-3 years of cellaring and enjoy it over the next 15-18 years.
Producteur
Château Beychevelle
Sis dans la région de Saint-Julien à Bordeaux, le Château Beychevelle, Cru Classé, arbore l’une des étiquettes les plus reconnaissables de tout le Médoc. Le dessin qui y figure s’inspire du passage des voiliers sur l’Estuaire qui baissaient leurs voiles pour saluer le propriétaire de l’époque, le Duc d’Epernon, Amiral de France. Plus connu désormais sous le nom de « Bateau-Dragon », ce vin des plus convoités au monde, a trouvé les faveurs des Chinois notamment. Son vignoble, qui atteint aujourd’hui une superficie considérable de 90 hectares, est consacré à la culture de cabernet-sauvignon, merlot et cabernet franc, auxquels s’ajoutent quelques pieds de petit verdot. Dernièrement, des investissements importants ont été dédiés aux installations de vinification, aux chais et aux salles d’accueil. Le magnifique chai de vinification actuel, conçu par Arnaud Boulain et Atelier BPM, laisse entrevoir le processus de vinification à travers ses parois vitrées.