Close
Rechercher
Filters
Évaluations et Scores
92 Wine Spectator
Wonderful floral and blackberry aromas follow through to a compressed palate of full-bodied tannins and ripe fruit. Yet very fine and silky on the palate. Best Beychevelle I have had in years. Best after 2009. 2,200 cases made. ?JS
92 Wine Spectator
Wonderful floral and blackberry aromas follow through to a compressed palate of full-bodied tannins and ripe fruit. Yet very fine and silky on the palate. Best Beychevelle I have had in years. Best after 2009. 2,200 cases made. ?JS
17 Rene Gabriel
01: Dunkles Purpur-Granat, lila Reflexe am Rand. Nobles, feingliedriges Bouquet, würziger Cabernet-Ton, Tabak, Lakritze und dunkles Caramel. Im Gaumen kommt der Cabernet-Touch noch deutlicher zum Vorschein und nimmt Spuren von Pfefferschoten und schwarzem Pfeffer an, vermischt mit Heidelbeeren. Bleibt auf der eleganten Seite und kann vielleicht noch zulegen. 17/20 2005 – 2020
17 Rene Gabriel
01: Dunkles Purpur-Granat, lila Reflexe am Rand. Nobles, feingliedriges Bouquet, würziger Cabernet-Ton, Tabak, Lakritze und dunkles Caramel. Im Gaumen kommt der Cabernet-Touch noch deutlicher zum Vorschein und nimmt Spuren von Pfefferschoten und schwarzem Pfeffer an, vermischt mit Heidelbeeren. Bleibt auf der eleganten Seite und kann vielleicht noch zulegen. 17/20 2005 – 2020
91 Robert Parker
Deep ruby/purple in color, with a sweet nose of black currants, earth, licorice, and mineral, the 2000 is relatively powerful and dense for the normally restrained and elegant Beychevelle. Medium to full-bodied, dense, and chewy, it is showing even better out of bottle than it was from cask. While it appears to be the finest example made at Beychevelle since the 1989 and 1982, patience will be required. Anticipated maturity: 2007-2020.
91 Robert Parker
Deep ruby/purple in color, with a sweet nose of black currants, earth, licorice, and mineral, the 2000 is relatively powerful and dense for the normally restrained and elegant Beychevelle. Medium to full-bodied, dense, and chewy, it is showing even better out of bottle than it was from cask. While it appears to be the finest example made at Beychevelle since the 1989 and 1982, patience will be required. Anticipated maturity: 2007-2020.
Producteur
Château Beychevelle
Sis dans la région de Saint-Julien à Bordeaux, le Château Beychevelle, Cru Classé, arbore l’une des étiquettes les plus reconnaissables de tout le Médoc. Le dessin qui y figure s’inspire du passage des voiliers sur l’Estuaire qui baissaient leurs voiles pour saluer le propriétaire de l’époque, le Duc d’Epernon, Amiral de France. Plus connu désormais sous le nom de « Bateau-Dragon », ce vin des plus convoités au monde, a trouvé les faveurs des Chinois notamment. Son vignoble, qui atteint aujourd’hui une superficie considérable de 90 hectares, est consacré à la culture de cabernet-sauvignon, merlot et cabernet franc, auxquels s’ajoutent quelques pieds de petit verdot. Dernièrement, des investissements importants ont été dédiés aux installations de vinification, aux chais et aux salles d’accueil. Le magnifique chai de vinification actuel, conçu par Arnaud Boulain et Atelier BPM, laisse entrevoir le processus de vinification à travers ses parois vitrées.