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Évaluations et Scores
94 James Suckling
Perfumed red with so much presence and brightness. Flowers, currants and blueberries. Some citrus. Full body, firm and silky tannins and a long and flavorful finish. Very fine and vivid. Better in 2022.
93 Robert Parker
The 2015 Beychevelle is a blend of 47% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot aged 18 months in barrel, 50% of which were new and 50% second fill. Medium to deep garnet-purple in color, it's scented of smoked meats, scorched earth, garrigue and new leather with a core of cassis, cherry cordial and plum preserves. The medium-bodied palate is a little firm but delicate, with lovely vibrancy and a bit of grip on the finish.
93 Wine Spectator
This has a plush, slightly smoky edge, with plum sauce and blackberry confiture notes forming the core. Shows ample stuffing through the finish, presenting a pleasantly chewy edge.—J.M.
93 Robert Parker
The 2015 Beychevelle is a blend of 47% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot aged 18 months in barrel, 50% of which were new and 50% second fill. Medium to deep garnet-purple in color, it's scented of smoked meats, scorched earth, garrigue and new leather with a core of cassis, cherry cordial and plum preserves. The medium-bodied palate is a little firm but delicate, with lovely vibrancy and a bit of grip on the finish.
17 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Aromatischer Ansatz leicht hölzern wirkend. Im Gaumen mit schöner, pflaumiger Frucht aufwartend, süsses Extrakt und reife Tannine. Endlich wieder einmal ein überzeugender Beychevelle. 17/20 2023 – 2038
17 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Aromatischer Ansatz leicht hölzern wirkend. Im Gaumen mit schöner, pflaumiger Frucht aufwartend, süsses Extrakt und reife Tannine. Endlich wieder einmal ein überzeugender Beychevelle. 17/20 2023 – 2038
Producteur
Château Beychevelle
Sis dans la région de Saint-Julien à Bordeaux, le Château Beychevelle, Cru Classé, arbore l’une des étiquettes les plus reconnaissables de tout le Médoc. Le dessin qui y figure s’inspire du passage des voiliers sur l’Estuaire qui baissaient leurs voiles pour saluer le propriétaire de l’époque, le Duc d’Epernon, Amiral de France. Plus connu désormais sous le nom de « Bateau-Dragon », ce vin des plus convoités au monde, a trouvé les faveurs des Chinois notamment. Son vignoble, qui atteint aujourd’hui une superficie considérable de 90 hectares, est consacré à la culture de cabernet-sauvignon, merlot et cabernet franc, auxquels s’ajoutent quelques pieds de petit verdot. Dernièrement, des investissements importants ont été dédiés aux installations de vinification, aux chais et aux salles d’accueil. Le magnifique chai de vinification actuel, conçu par Arnaud Boulain et Atelier BPM, laisse entrevoir le processus de vinification à travers ses parois vitrées.