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Évaluations et Scores
100 Robert Parker
The 2018 Château Margaux is composed of 90% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot, 4% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot, representing 36% of the crop this year. The wine has a pH of 3.8 and 14% alcohol. Deep purple-black in color, it slowly unfurls to reveal tantalizing scents of crème de cassis, wild blueberries and Black Forest cake with hints of redcurrant jelly, rose oil, dark chocolate and cedar chest plus a touch of star anise. The medium to full-bodied palate bursts with opulent black fruit, fragrant earth and floral layers, supported by a rock-solid structure of exquisitely ripe, finely grained tannins and seamless backbone of freshness, finishing with fantastic length. This is classic Margaux at its most seductive, although it is, rather amazingly, approachable and absolutely delicious right now. But, to enjoy its full glory, you will want to cellar it for at least 6-8 years and then watch it metamorphize over the next 40+ years.
98 Wine Spectator
This struts along with supreme confidence, as a cashmere-textured structure effortlessly carries a prodigious set of warmed cassis, plum reduction and blackberry compote flavors, pulling in alder, bergamot, black and red tea and iron notes. Still manages to come across as restrained in the end. A beautiful wine. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2028 through 2040. 10,833 cases made. — JM
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.