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Beychevelle 1995 75cl

4eme Grand Cru Classé | St. Julien | Bordeaux | France
CHF 132.95
Évaluations et Scores
17 Rene Gabriel
96: Fassprobe (17/20): Hölzernes Bouquet, viel Zedern, die Frucht wirkt defensiv, schlank in der Nase. Im Gaumen samtig und feingliedrig, voll auf Eleganz setzend, zeigt viel Souplesse und Harmonie. 02: Der Wein wurde nicht richtig begriffen, weil er in dieser Doppelmagnum schlichtweg immer noch verschlossen war. Die erste Fruchtphase ist abgeschlossen, doch die Terroirnoten sind noch blockiert, tintige Spuren, Zedern und eine leicht vegetabile Note. Muskulöser Gaumen, Lakritze und noch leicht sperrige Tannine. Braucht wohl auch in der Normalflasche noch mindestens zwei, drei Jahre. 17/20 2004 – 2015 trinken (2004 - 2015)
17 Rene Gabriel
96: Fassprobe (17/20): Hölzernes Bouquet, viel Zedern, die Frucht wirkt defensiv, schlank in der Nase. Im Gaumen samtig und feingliedrig, voll auf Eleganz setzend, zeigt viel Souplesse und Harmonie. 02: Der Wein wurde nicht richtig begriffen, weil er in dieser Doppelmagnum schlichtweg immer noch verschlossen war. Die erste Fruchtphase ist abgeschlossen, doch die Terroirnoten sind noch blockiert, tintige Spuren, Zedern und eine leicht vegetabile Note. Muskulöser Gaumen, Lakritze und noch leicht sperrige Tannine. Braucht wohl auch in der Normalflasche noch mindestens zwei, drei Jahre. 17/20 2004 – 2015 trinken (2004 - 2015)
89 Wine Spectator
Well-crafted red. Vivid blackberry and violet aromas and flavors. Full-bodied and very silky, with lovely tannins and a medium aftertaste of fruit and toasted oak. Best after 2000. –JS
89 Wine Spectator
Well-crafted red. Vivid blackberry and violet aromas and flavors. Full-bodied and very silky, with lovely tannins and a medium aftertaste of fruit and toasted oak. Best after 2000. –JS
85 Robert Parker
This wine performed better from cask. Out of bottle, it displays a medium ruby color, and a distinctive nose of underbrush, damp earth, and loamy-tinged black currant fruit. Moderately tannic, with medium body and some angularity, this wine possesses good extract, but not much soul or character. Anticipated maturity: 2001-2012. This wine did not perform as well as I hoped. It has the potential to be one to two points better, but after tasting it several times, it appears to be a good but uninspiring effort.
85 Robert Parker
This wine performed better from cask. Out of bottle, it displays a medium ruby color, and a distinctive nose of underbrush, damp earth, and loamy-tinged black currant fruit. Moderately tannic, with medium body and some angularity, this wine possesses good extract, but not much soul or character. Anticipated maturity: 2001-2012. This wine did not perform as well as I hoped. It has the potential to be one to two points better, but after tasting it several times, it appears to be a good but uninspiring effort.
Producteur
Château Beychevelle
Sis dans la région de Saint-Julien à Bordeaux, le Château Beychevelle, Cru Classé, arbore l’une des étiquettes les plus reconnaissables de tout le Médoc. Le dessin qui y figure s’inspire du passage des voiliers sur l’Estuaire qui baissaient leurs voiles pour saluer le propriétaire de l’époque, le Duc d’Epernon, Amiral de France. Plus connu désormais sous le nom de « Bateau-Dragon », ce vin des plus convoités au monde, a trouvé les faveurs des Chinois notamment. Son vignoble, qui atteint aujourd’hui une superficie considérable de 90 hectares, est consacré à la culture de cabernet-sauvignon, merlot et cabernet franc, auxquels s’ajoutent quelques pieds de petit verdot. Dernièrement, des investissements importants ont été dédiés aux installations de vinification, aux chais et aux salles d’accueil. Le magnifique chai de vinification actuel, conçu par Arnaud Boulain et Atelier BPM, laisse entrevoir le processus de vinification à travers ses parois vitrées.