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Critics scores
17 Rene Gabriel
03: Tiefdunkles Granat mit lila und violetten Reflexen. Vielschichtiges, nobles Bouquet, die Aromen tanzen zwischen Veilchen und floralen Noten sowie würzigen Heidelbeeren hin und her, Teer- und Rauchtöne zeigen die Tiefe dieses Weines an. Fleischiger Gaumen, die Gerbstoffe sind präsent, jedoch schon angerundet und geben dem konzentrierten Gaumenfluss einen tollen ersten Schmelz, wieder dies traumhafte Pauillac-, Beerenaromatik bis hin zum druckvollen, langen Finale, noch sanft kernig. Ein eher klassischer Lynch, den man am langlebigen eigenen 88er messen kann. So ist auch anzunehmen, dass er seine erste Genussreife erst nach zehn Jahren erreichen wird. (18/20). 07: Aus dem Keller von Guschti Brandenberg mit Marino Aliprandi zu einer Kalbszunge an Madeira getrunken. Der Wein zeigt sich schon erstaunlich zugänglich, weshalb ich die Genussreife jetzt früher erwarte als bei der Primeurverkostung wargenommen. Leider ist somit auch das Potential etwas kürzer einzustufen. (17/20). 08: Dunkle, leicht matte Farbe, in den Reflexen einen Hauch von erster Reife vermittelnd. Auch in der Nase erste Reife, Schokotöne, erdige Süsse, getrocknete italienische Kräuter und darunter eine aufsteigende, pflaumige Süsse zeigend. Angenehm geschmeidiger Gaumen, Malz, Haselnusspralinen, weich und schon enorm süffig, erinnert fast an einen Pomerol von dem Charme und seiner Souplesse her, fein kerniges und somit rassiges Finale. Hier kann man erstmal schon beginnen…. Wieder in Wien getrunken. Um ganz sicher sein, dass man ihn in der vielleicht besten Phase erwischt hat, würde ich ihn innerhalb der nächsten 5 Jahre trinken ( - 2018)
89 Wine Spectator
Gorgeous. Medium- to full-bodied, with well-integrated tannins and nuances of violet, berry, toasted oak and mineral. Long, caressing finish. Better in 1999. 35,000 cases made. –JS
88 Robert Parker
Deep ruby-colored with a purple center, this wine displays ripe blackcurrant fruit, with no vegetal or weedy notes. Medium to full-bodied and ripe, with surprising softness, fatness, and precociousness for a wine from this vintage, Lynch-Bages' 1994 possesses well-integrated toasty oak, as well as an attractive, hedonistic style that should please the followers of this corpulent Pauillac. It should drink well now and over the next 12-15 years.
Producer
Château Lynch Bages
Overlooking the Gironde estuary, Château Lynch-Bages is located on the outskirts of Pauillac, on the Plateau de Bages, one of the most beautiful gravelly rises in the appellation. The estate formerly belonged to the Lynch family, originally from Ireland, and was purchased by Jean-Charles Cazes in 1934. Starting in the 80’s, Jean-Michel Cazes undertook an in-depth modernization of Lynch-Bages, while preserving the former 19th century vat room. This a area is a rare example of traditional winemaking equipment that was used in Médoc many years ago. In 2006, Jean-Michel handed over management to his son Jean-Charles, and took on the project of breathing new life into the adjacent Village de Bages. The wines of Lynch-Bages reflect the family tradition of generosity and excellence. Lynch-Bages combines structure, finesse and elegance, offering generous aromas in its youth and developing deeper complexities with bottle age. The second wine, Echo de Lynch-Bages is round, soft and seductive in its youth, with outstanding potential for bottle age. The estate also produces a fine Bordeaux white, Blanc de Lynch-Bages, which is a lively and crisp wine with fresh fruits and white flower aromas that dance with delicate woody and vanilla notes.