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Pavie 2010 75cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | Frankreich
CHF 410.80
Rezensionen & Bewertungen
100 Robert Parker
Deep garnet in color, the 2010 Pavie delivers tantalizing suggestions of candied violets, star anise and tapenade over a core of prunes, blueberry compote, Morello cherries and fruitcake with touches of underbrush and bouquet garni. Full-bodied, rich and exotically opulent, the palate has a rock-solid texture of velvety tannins and bold freshness supporting the generous palate of black and blue berry preserves, finishing long and fragrant.
100 Robert Parker
Deep garnet in color, the 2010 Pavie delivers tantalizing suggestions of candied violets, star anise and tapenade over a core of prunes, blueberry compote, Morello cherries and fruitcake with touches of underbrush and bouquet garni. Full-bodied, rich and exotically opulent, the palate has a rock-solid texture of velvety tannins and bold freshness supporting the generous palate of black and blue berry preserves, finishing long and fragrant.
99 James Suckling
This is really exceptional with such freshness, firmness and focus. Full body, incredibly tight tannins and a lengthy finish. Such power and elegance at the same time. The beginning of a new era of Pavie.
98 Wine Spectator
A brick house, still rather tight, with loads of apple wood and juniper flavors holding the core of red currant, blackberry and bitter plum fruit in check. Offers ample grip through the finish, with a mouthwatering chalk, graphite and tobacco spine. A huge wine that hasn't budged and probably won't for some time.—Non-blind Pavie vertical (March 2017). Best from 2025 through 2050. 7,083 cases made. –JM
98 Wine Spectator
A brick house, still rather tight, with loads of apple wood and juniper flavors holding the core of red currant, blackberry and bitter plum fruit in check. Offers ample grip through the finish, with a mouthwatering chalk, graphite and tobacco spine. A huge wine that hasn't budged and probably won't for some time.—Non-blind Pavie vertical (March 2017). Best from 2025 through 2050. 7,083 cases made. –JM
19 Rene Gabriel
70 % Merlot, 20 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon. 28 hl/ha. 14.5 % Volumen. Sattes, dunkles Purpur mit rubinem und lila Schimmer. Das Bouquet wirkt floral, geradlinig mit vielen Schichten, aber auch noch recht reserviert, Buchentöne, Waldhimbeeren und rote Kirschen und das alles mit einem delikaten Schuss Kirsch und Mocca gemischt. Dicht im Gaumen, wohl geformt mit arrondierten Gerbstoffen, zeigt hier wieder Frucht in allen Facetten, Malz, Schoko und Kandisnuancen im langen, erhabenen Finale. Die Tannine verlangen nach mindestens 15 Jahren Flaschenreife. warten (2020 - 2050)
19 Rene Gabriel
70 % Merlot, 20 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon. 28 hl/ha. 14.5 % Volumen. Sattes, dunkles Purpur mit rubinem und lila Schimmer. Das Bouquet wirkt floral, geradlinig mit vielen Schichten, aber auch noch recht reserviert, Buchentöne, Waldhimbeeren und rote Kirschen und das alles mit einem delikaten Schuss Kirsch und Mocca gemischt. Dicht im Gaumen, wohl geformt mit arrondierten Gerbstoffen, zeigt hier wieder Frucht in allen Facetten, Malz, Schoko und Kandisnuancen im langen, erhabenen Finale. Die Tannine verlangen nach mindestens 15 Jahren Flaschenreife. warten (2020 - 2050)
97 Vinous
A towering, statuesque wine, the 2010 Pavie-Macquin is distinguished by its vertical explosiveness and soaring intensity. Red cherry jam, plums and dried flowers are some of the many aromas and flavors that open up as the 2010 gains breadth over time. Naturally, the 2010 is still a very young wine, but it is incredibly impressive just the same, not to mention one of the highlights of the morning.
97 Vinous
A towering, statuesque wine, the 2010 Pavie-Macquin is distinguished by its vertical explosiveness and soaring intensity. Red cherry jam, plums and dried flowers are some of the many aromas and flavors that open up as the 2010 gains breadth over time. Naturally, the 2010 is still a very young wine, but it is incredibly impressive just the same, not to mention one of the highlights of the morning.
Hersteller
Château Pavie
Pavies heißen die kleinen Weinbergpfirsiche, die vor dem 4. Jahrhundert auf diesem Grundstück in Saint-Émilion wuchsen. Heute finden sie sich nur noch im Namen des Château Pavie, das das größte Premier Grand Cru Classé der gesamten Appellation ist. Mit 37 Hektar durchgehender Rebstöcke und jeder Menge Sonnenschein lässt sich diese bemerkenswerte, nach Süden ausgerichtete Parzelle in drei spezifische Terroirs unterteilen. Das von Alberto Pinto neu gestaltete Gutsgebäude hat eine große Glasfassade, die einen grandiosen Blick auf den Weinberghang eröffnet, von dem manche behauten, er sei der schönste Fleck in Saint-Émilion. Erworben 1998 von Gérard Perse, dem Eigentümer der Châteaux Pavie-Decesse und Monbousquet, ist Pavie heute einer der größten “Neue-Welle”-Produzenten. Wie die anderen Weine von Perse haben sich die Pavie-Weine zu spät gelesenen und hochgradig extrahierten Roten entwickelt, die ihre Balance aus der Dichotomie von Opulenz und Delikatheit erhalten. Der Grand Vin Pavie, 2012 zum Premier Grand Cru Classé A aufgewertet, ist ein exemplarischer Perse-Wein, der mit modernen Verfahren vinifiziert wird und als Resultat reich, konzentriert und von höchster Qualität ist.