Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
91 Robert Parker
Another superb wine in an off year, the 1993 La Mission shows a deep plum/ruby color and a sweet nose of black fruits intermixed with charcoal and mineral. The wine is medium-bodied, with ripe tannin and elegant, concentrated richness that persists on the palate. This wine is coming into full maturity and should last for at least 10-12 years. This is undoubtedly the sleeper of the vintage. Last tasted, 9/02.
91 Robert Parker
Another superb wine in an off year, the 1993 La Mission shows a deep plum/ruby color and a sweet nose of black fruits intermixed with charcoal and mineral. The wine is medium-bodied, with ripe tannin and elegant, concentrated richness that persists on the palate. This wine is coming into full maturity and should last for at least 10-12 years. This is undoubtedly the sleeper of the vintage. Last tasted, 9/02.
89 Wine Spectator
Superbly elegant, supple and lush, featuring mineral, mint, cassis, dried herb, cedar and plum complexity, soft tannins and a seductive finish. Very tempting now, but will benefit with cellaring until about 1998. ?JS
89 Wine Spectator
Superbly elegant, supple and lush, featuring mineral, mint, cassis, dried herb, cedar and plum complexity, soft tannins and a seductive finish. Very tempting now, but will benefit with cellaring until about 1998. ?JS
Hersteller
Château La Mission Haut Brion
Ebenfalls im Besitz der Familie Dillon, ist das Château La Mission Haut-Brion sicherlich der zweitbeste Erzeuger in der Appellation Pessac-Léognan, gleich nach seinem Nachbarn und dem vorzüglichsten Produzenten von Graves, dem Château Haut-Brion. Mit einer Geschichte, die im 16. Jahrhundert beginnt, ist La Mission Haut-Brion heute zu Recht ein würdiger Konkurrent seines Schwester-Châteaus, nicht nur, was ausgewählte Jahrgänge angeht, sondern auch dank der Höherstufung auf einen vergleichbaren Erstes-Gewächs-Rang im Jahr 2009. Während der La Tour Haut-Brion der Cru Classés von Pessac-Léognan lange Zeit der Zweitwein von La Mission war, stellt er heute ein eigenständiges Markeneigentum dar, allerdings immer noch unter Management der Familie Dillon. Das 29 Hektar große Anwesen ist vorwiegend der Produktion seiner erstklassigen Rotweine vorbehalten. Aushängeschild ist der Wein La Mission Haut-Brion, der beispielhaft den Stil des Hauses verkörpert – reich, im Fass fermentiert, dicht und kraftvoll. Das Château produziert auch La Chapelle de La Mission Haut-Brion, einen Zweitwein, der reifer, aber dennoch belebend ist.