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Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
I have been told my a number of people who have followed the 1953 vintage from its youth that it drank exceptionally well in the late fifties. Apparently, it has lost none of its hedonistic, supple, explosive fruit. It will not get any better, so consumption is recommended between 1994-1997. It offers a delicious smoky, berry fragrance, a silky, creamy texture, and a long, heady finish. The low acidity provides vibrance, and the tannins have melted away. Should you be fortunate enough to have the beauty cellared, drink it over the next several years.
93 Wine Spectator
A lovely, rich wine, with earthy tobacco flavors that last a long time. Medium-deep brick red color; rich tobacco and stone aromas. Full-bodied, with soft silky, rich fruit flavors. Very, very rich finish.--La Mission-Haut-Brion vertical. ?JS
93 Robert Parker
I have been told my a number of people who have followed the 1953 vintage from its youth that it drank exceptionally well in the late fifties. Apparently, it has lost none of its hedonistic, supple, explosive fruit. It will not get any better, so consumption is recommended between 1994-1997. It offers a delicious smoky, berry fragrance, a silky, creamy texture, and a long, heady finish. The low acidity provides vibrance, and the tannins have melted away. Should you be fortunate enough to have the beauty cellared, drink it over the next several years.
93 Wine Spectator
A lovely, rich wine, with earthy tobacco flavors that last a long time. Medium-deep brick red color; rich tobacco and stone aromas. Full-bodied, with soft silky, rich fruit flavors. Very, very rich finish.--La Mission-Haut-Brion vertical. ?JS
Hersteller
Château La Mission Haut Brion
Ebenfalls im Besitz der Familie Dillon, ist das Château La Mission Haut-Brion sicherlich der zweitbeste Erzeuger in der Appellation Pessac-Léognan, gleich nach seinem Nachbarn und dem vorzüglichsten Produzenten von Graves, dem Château Haut-Brion. Mit einer Geschichte, die im 16. Jahrhundert beginnt, ist La Mission Haut-Brion heute zu Recht ein würdiger Konkurrent seines Schwester-Châteaus, nicht nur, was ausgewählte Jahrgänge angeht, sondern auch dank der Höherstufung auf einen vergleichbaren Erstes-Gewächs-Rang im Jahr 2009. Während der La Tour Haut-Brion der Cru Classés von Pessac-Léognan lange Zeit der Zweitwein von La Mission war, stellt er heute ein eigenständiges Markeneigentum dar, allerdings immer noch unter Management der Familie Dillon. Das 29 Hektar große Anwesen ist vorwiegend der Produktion seiner erstklassigen Rotweine vorbehalten. Aushängeschild ist der Wein La Mission Haut-Brion, der beispielhaft den Stil des Hauses verkörpert – reich, im Fass fermentiert, dicht und kraftvoll. Das Château produziert auch La Chapelle de La Mission Haut-Brion, einen Zweitwein, der reifer, aber dennoch belebend ist.