98 Robert Parker
On each of the previous occasions I have had this wine it has flirted with perfection. This bottle was again a riveting, opulently-textured drinking experience. Its spectacularly perfumed bouquet consists of truffles, black tea, soy, minerals, and copious sweet prune, coffee-infused, black currant fruit. Sweet on the attack, with a rare opulence, a voluptuous texture, full body, terrific freshness, and a chewy, fleshy, succulent finish, this has always been great stuff. This bottle was no exception. It has been fully mature for 25-30 years, but well-stored or larger format bottlings will last another two decades.
97 Wine Spectator
What a glorious wine. Aromas of berries, cinnamon and Indian spices follow through to a full-bodied palate with lovely soft tannins and a long, fruity finish.--Latour vertical. Drink now
16 Rene Gabriel
Dreimal verkostet. Immer ein guter, solider, aber nie ganz grosser Wein. Nach dem Motto: "Ein stiller Geniesser benötigt nicht immer einen Kugelschreiber" – schrieb ich nichts auf, als Willi Imbach eine Flasche öffnete. 98 (17/20): Offenes, angenehm süsses Bouquet, feine Trüffelspuren und getrocknete Waldpilze; noch immer schöne Cabernet-Akzente im Nasenbild. Nicht ganz harmonisch im Gaumen, leicht beginnende Todessäure, die der Zunge eine pelzige Note verleiht, langes Finale bei mittlerem Körperbau. Baut leider permanent ab, wie diese Notiz aus dem Jahr 2003 beweist: Mitteldunkles Weinrot, aufhellender ziegelroter Rand. Verhaltenes, etwas eigenwilliges Extrakt; Bakelit, flüchtige Säure, dahinter Hagebuttentouch und Eierschwämmli. Schlanker, leicht drahtiger Gaumen, Korinthen, Teer und Darjeeling, wirkt aber doch eher schlank, Tabaknoten, fehlt etwas an Komplexität und wirkt jetzt doch sehr reif im Finale, Shitakepilze und eine bittere, aggressive Säurenote. Nach einer halben Stunde verdorbene Süsse, nasse Wolldecke und Maggikraut. austrinken