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Lafleur 2007 75cl

AOC | Pomerol | Bordeaux | France
CHF 497.25
Évaluations et Scores
92 Vinous
The 2007 Lafleur has a straightforward bouquet with mulberry and strawberry pastilles, touches of scorched earth and game coming through courtesy of the Cabernet Franc. I admire the definition and poise on display here. The palate is medium-bodied with quite bold tannin and satisfying ripeness considering the growing season, a mixture of red and black fruit laced with black pepper, truffle and clove, that lead towards a solid, firm finish. Though this is an off vintage, this showing suggests it will benefit from another couple of years in bottle. Tasted at the Christies’ Lafleur masterclass in London.
92 Wine Spectator
Perfumed, fruity and aromatic, with licorice and berry on the nose. Full-bodied, with a solid core of ripe fruit and a spicy, almost raisiny character on the palate. Long and very soft and silky, with a lovely core. A little austere, but with wonderful concentration for the vintage. Racy and sweet. Best after 2013. 1,000 cases made. — JS
17 Rene Gabriel
Purpur-Rubin, satt in der Mitte, aussen aufhellend. Mineralisches Bouquet, feine Jod- und Salznoten, dann Wildkirschen zeigend, frische Tabakblätter, Eisenkraut, rote Rosen. Im Gaumen stoffig, eine präsente, gereifte Säure zeigend die dem Wein Rasse gibt und die dezent muskulöse Adstringenz stützt, wirkt aber dann gerbig, ungeschliffen und gibt sich bis zum Schluss reserviert mit bourgeoisen Zügen. Ein schwierig zu bewertender Lafleur, der vielleicht - für einmal - dem Druck des Pomerol-Elite-Verteidigers nicht ganz gerecht wird. Das Potential ist ungebrochen gross, der Wein muss sich aber noch beweisen bis zu seiner Flaschenreife. Es soll bessere Muster gegeben haben. Wir haben ihn nur einmal verkostet. warten (2015 - 2035)
90 Robert Parker
Delicious aromas and flavors of kirsch and licorice emerge from the dark ruby-hued 2007 Lafleur (a blend of 53% Merlot and 47% Cabernet Franc). It is a medium-bodied, round, luscious cuvee revealing more density than most of its peers. Drink it over the next 10-15 years
Producteur
Château Lafleur
Vignoble minuscule couvrant seulement 4,5 hectares, dont plus de la moitié plantée, étonnamment, de cabernet franc, le Château Lafleur a beau faire figure de petit poucet au sein de Pomerol, il n’en demeure pas moins l’un des fleurons. Situé sur le plateau de Pomerol, riche en graves, jouxtant les célébrissimes Châteaux Pétrus et La Fleur-Pétrus, Lafleur est très souvent source de vins au niveau qualitatif comparable. Depuis sa création en 1872, la descendance veillant sur le Château Lafleur est restée la même : cinquième génération aux manettes, la famille Guinaudeau a, de fait, repris les rênes au milieu des années 80. Vignerons à la tête de cette unique propriété, ils donnent naissance à des vins très structurés, caractéristique imputable à une composante cabernet franc assez importante, des vins ayant la capacité d’évoluer en toute grâce pendant au moins deux décennies. Lafleur, le grand vin invariablement impressionnant, porte la marque inimitable de la maison avec sa profondeur de fruits noirs, de minéralité et de réglisse, le tout complété de richesse et d’opulence.