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Critics scores
16 By Rene Gabriel
89 By Wine Spectator
16 By Rene Gabriel
89 By Wine Spectator
87 By Robert Parker
87 By Robert Parker
02: Rund die Hälfte der Ernte wurde zum Zweitwein deklassiert: Würziges, mit floralem Cabernet-Duft durchsetztes Bouquet, leicht tintige Ansätze, Nelkentöne, mitten drin eine pfeffrige, rassige Note. Schlanker, eleganter Gaumen, viel Lakritze und eine noble, feine Bitterkeit im mitteldichten Extrakt, die Ausstrahlung ist durch die Cabernet-Präsenz etwas kalt geraten, wirkt jedoch recht nachhaltig. 04: Wir zeigten den Wein an meiner Duetschlandtour und ich war erstaunt über die Farbe, die mir momentan dunkler erscheint als beim Margaux selbst. Das Bouquet wirkt oben fast etwas kompottig und unten mit roten, kanpp reifen Beeren druchsetzt. Die Säure ist schon recht weich und so kann man diesen charmanten Zweitwein jetzt schon trinken. 16/20 trinken – 2013 vorbei
Producer
Château Margaux

Unarguably, the most stunning property amongst the Médoc châteaux, its grand façade matched with its dramatic tree-lined drive speaks volumes of the Château Margaux’s already impressive reputation. Built in the early 19th century, the château still stands tall representing centuries of past vine growers. Greek born, André Mentzelopoulos bought the estate in 1949, and since the 1980s, his daughter, Corinne Mentzelopoulos has followed in his well-built traditions. By 1983, the charming, now late Paul Pontallier joined the team, becoming technical director at only 27-years-old.  The traditional château, led by the young, but talented crew, has grown into one of Bodeaux’s best. The 262-hectare estate produces their signature Cabernet Sauvignon driven Grand Vin, Château Margaux. As well as a remarkable second wine, Pavillon Rouge du Château Margaux, and a pure Sauvignon Blanc, unique to Margaux, Pavillon Blanc du Château Margaux.