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Critics scores
84 Wine Spectator
–HS
12 Rene Gabriel
Das erste Mal begegnete ich diesem Wein 1992; trinkbar, aber ein schwacher Premier Cru. Dann drei Jahre später vertrat ich die Meinung, dass bei einer schönen Magnumflasche eines guten Weines die Freude oft doppelt so gross ist. Jedoch hatte ich die Rechnung ohne den derartig misslungenen 67er Margaux gemacht – denn auch das Ärgernis lässt sich verdoppeln. C'est la Wy! 99: Mittleres, reifes Bordeauxrot. Das Bouquet zeigt eine morbide, aber noch annehmbare Süsse, nasser Waldboden und ranzige Nüsse. Im Gaumen keine Konsistenz und völlig bedeutungslos. Nase 14/20, Gaumen. 07: Mittleres Weinrot, reife, braune Töne am Rand. Unsauberes, fassiges Bouquet, altes Blumenwasser. Im Gaumen unappettlich, faulige Aromen, macht gar keinen Spass und war wohl nie gut, was man von anderen Premiers nicht behaupten muss.
Producer
Château Margaux

Unarguably, the most stunning property amongst the Médoc châteaux, its grand façade matched with its dramatic tree-lined drive speaks volumes of the Château Margaux’s already impressive reputation. Built in the early 19th century, the château still stands tall representing centuries of past vine growers. Greek born, André Mentzelopoulos bought the estate in 1949, and since the 1980s, his daughter, Corinne Mentzelopoulos has followed in his well-built traditions. By 1983, the charming, now late Paul Pontallier joined the team, becoming technical director at only 27-years-old.  The traditional château, led by the young, but talented crew, has grown into one of Bodeaux’s best. The 262-hectare estate produces their signature Cabernet Sauvignon driven Grand Vin, Château Margaux. As well as a remarkable second wine, Pavillon Rouge du Château Margaux, and a pure Sauvignon Blanc, unique to Margaux, Pavillon Blanc du Château Margaux.