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Critics scores
16 By Rene Gabriel
92: Tiefe Farbe mit jugendlichem Schimmer. Im Gaumen gesunder Gerbstoff. Ein fast unzerstörbarer Wein mit wenig Finessen, aber gutem Potential. 06: Eine Kiste gekauft und an einem Wine&Dine für Stephan Nägeli im Restaurant Spice serviert. Die Flaschen waren leicht unterschiedlich. Die besten zeigten sich süss, pflaumig, mit dominikanischem Tabak und Rosinentönen. Die Nase (18/20) wusste besser zu gefallen, als der Gaumen. 07: Aufhellendes Granat mit ziegelrotem Rand. Süsses Bouquet, dezent konfitürige Frucht, rote Pflaumen, ausladend. Im Gaumen wiederum erstaunlich viel Frucht, gekochte Erdbeeren, gut stützende, aber auch erhaltende Säure, dezent kapselig im Finale mit Stallgeruch. Auch heute noch einer der besten 57er.
Producer
Château Margaux

Unarguably, the most stunning property amongst the Médoc châteaux, its grand façade matched with its dramatic tree-lined drive speaks volumes of the Château Margaux’s already impressive reputation. Built in the early 19th century, the château still stands tall representing centuries of past vine growers. Greek born, André Mentzelopoulos bought the estate in 1949, and since the 1980s, his daughter, Corinne Mentzelopoulos has followed in his well-built traditions. By 1983, the charming, now late Paul Pontallier joined the team, becoming technical director at only 27-years-old.  The traditional château, led by the young, but talented crew, has grown into one of Bodeaux’s best. The 262-hectare estate produces their signature Cabernet Sauvignon driven Grand Vin, Château Margaux. As well as a remarkable second wine, Pavillon Rouge du Château Margaux, and a pure Sauvignon Blanc, unique to Margaux, Pavillon Blanc du Château Margaux.