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La Fleur Pétrus 2005 75cl

AOC | Pomerol | Bordeaux | France
CHF 264.85
Critics scores
19 Rene Gabriel
Sattes Granat-Rubin. Verrücktes Maulbeerenbouquet, extrem vielschichtig mit feinen Gewürze, Bastholz, Brotkruste und einem Hauch Kokos. Im Gaumen so fein und delikat, dass er im ersten Ansatz fast etwas leicht wirkt, tänzelt schmeichelnd und süss über die Zunge und endet mit einem fast parfümierten Johannisbeerentouch. Kann noch zulegen. (18/20). 08: Sattes Granat-Rubin, dicht in der Mitte. Traumhaftes Bouquet, fein malzige Süsse, zeigt eine gewisse Sangiovese- Affinität, reife Pflaumen, helle Hölzer und Zedernnoten. Im Gaumen mit viel Konzentration gebündelte Textur, eine tolle pflaumige Süsse im Innern zweigend und mit einem Hauch Kokos, Pralinen und Black Currant endend. Hat seit der Prieurprobe zugelegt und gehört, nach dem 1998er zu den ganz grossen Jahrgängen. beginnen (2014 - 2030)
19 Rene Gabriel
Sattes Granat-Rubin. Verrücktes Maulbeerenbouquet, extrem vielschichtig mit feinen Gewürze, Bastholz, Brotkruste und einem Hauch Kokos. Im Gaumen so fein und delikat, dass er im ersten Ansatz fast etwas leicht wirkt, tänzelt schmeichelnd und süss über die Zunge und endet mit einem fast parfümierten Johannisbeerentouch. Kann noch zulegen. (18/20). 08: Sattes Granat-Rubin, dicht in der Mitte. Traumhaftes Bouquet, fein malzige Süsse, zeigt eine gewisse Sangiovese- Affinität, reife Pflaumen, helle Hölzer und Zedernnoten. Im Gaumen mit viel Konzentration gebündelte Textur, eine tolle pflaumige Süsse im Innern zweigend und mit einem Hauch Kokos, Pralinen und Black Currant endend. Hat seit der Prieurprobe zugelegt und gehört, nach dem 1998er zu den ganz grossen Jahrgängen. beginnen (2014 - 2030)
96 Wine Spectator
A brick house, with a strong ganache, charcoal and roasted alder spine that remains the dominant feature for now, though there's ample black currant, plum and raspberry fruit in reserve. Offers a muscular yet racy finish, thanks to a beautiful graphite note that drives through. Though unlikely to surpass them, this will nonetheless give '09 and '10 a run for their money.—Non-blind La Fleur-Pétrus vertical (December 2015). Best from 2020 through 2035. 4,200 cases made. –JM
96 Wine Spectator
A brick house, with a strong ganache, charcoal and roasted alder spine that remains the dominant feature for now, though there's ample black currant, plum and raspberry fruit in reserve. Offers a muscular yet racy finish, thanks to a beautiful graphite note that drives through. Though unlikely to surpass them, this will nonetheless give '09 and '10 a run for their money.—Non-blind La Fleur-Pétrus vertical (December 2015). Best from 2020 through 2035. 4,200 cases made. –JM
92 Robert Parker
Abundant sweet cherry and truffle, new saddle leather and spice box notes are present in this medium to full-bodied, supple-textured, silky Pomerol. It is less concentrated than some of the big boys such as Gazin, Le Gay, L’Evangile and Certan de May, but it is an elegant, finesse style of wine to drink over the next 10-15 years
92 Robert Parker
Abundant sweet cherry and truffle, new saddle leather and spice box notes are present in this medium to full-bodied, supple-textured, silky Pomerol. It is less concentrated than some of the big boys such as Gazin, Le Gay, L’Evangile and Certan de May, but it is an elegant, finesse style of wine to drink over the next 10-15 years
Producer
Château La Fleur-Pétrus
This historic château is owned by the Jean-Pierre Moueix family. Planted amongst the finest terroirs in all of Pomerol, Château La Fleur-Pétrus has been a model of consistency for over three decades. During the ‘90s and the first decade of the 21st century, the estate was expanded with the addition of a few precious parcels from Pomerol’s central plateau. This evolution was accompanied by the restoration of an elegant country house, which now houses the production facilities at the heart of Pomerol. Today, Château La Fleur-Pétrus produces one of the most elegant, smooth and refined Pomerols in all of Bordeaux. The Grand Vin is a medium-bodied Merlot and Cabernet Franc blend that with several years of cellaring will become very fine, complex and extraordinarily long-lived.