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Rezensionen & Bewertungen
92 Robert Parker
The 2007 Guidalberto is 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot, with most of the fruit coming from a property adjacent to the vineyards used for Sassicaia. About 20% of the wine consists of declassified barrels of Sassicaia. The 2007 Guidalberto is another sexy, ripe offering from Tenuta San Guido. The wine reveals gorgeous inner perfume and endless layers of fruit that coat the palate all the way through to the long finish. The 2007 is not likely to be as long-lived as the 2006, but I doubt that will be much of a problem as these bottles are likely to be long gone by the time ageability becomes an issue. Readers will have a very hard time keeping their hands off this irresistible, sensual, opulent wine. The 2007 is another blockbuster Guidalberto! Anticipated maturity: 2010-2020. This is a superb set of releases from Tenuta San Guido, the estate that put Maremma on the map as a terroir for world-class wine
92 Wine Spectator
Sweet blackberry character, with hints of blueberry and black licorice. Full-bodied, with chewy tannins and a fresh herb and berry aftertaste. Very tannic. Needs time. Cabernet Sauvignon and Merlot. Best after 2011. 15,000 cases made. –JS
Hersteller
Tenuta San Guido
Italiens ikonischstes Weingut, die Tenuta San Guido, hat nach einer ganzen Serie großer Jahrgänge des landesweit berühmtesten Weines Sassicaia seinen Ruhm sogar noch mehren können. Das in den 1940ern Jahren gegründete Anwesen brachte seine erste kommerzielle Produktion erst 1968 heraus. Sein hervorragender Ruf wurde 1985 von Robert Parker bestätigt, der dem Sassicaia desselben Jahres die höchste Punktzahl verlieh und somit seinen Erzeuger auf die weltweite Weinkarte setzte. Im Jahr 1994 erhielt dieses Gut als einziger Einzelbetrieb überhaupt seine eigene DOC, Bolgheri Sassicaia. Dieser Auszeichnung wird es mit seiner Produktion auf ganzer Linie gerecht, so auch mit dem Zweitwein Guidalberto und dem Drittwein Le Difese, die alle einzigartig und auf ihre Weise beeindruckend sind.