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Rezensionen & Bewertungen
88 Robert Parker
The 2003 Guidalberto (45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon and 10% Sangiovese) is soft and supple on the palate, with attractive notes of candied cherries, smoke and tobacco. Showing a pliant, supple personality this classically proportioned medium-bodied wine is best enjoyed over the next six or seven years. Anticipated maturity: 2007-2013. Niccolo Incisa della Rocchetta is upbeat about his 2003s. ?Of course it was a very hot, dry vintage, but under these circumstances Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc tended to perform better than other varietals such as Merlot. I am happy with the balance of our Sassicaia although clearly we can?t call it a ?classic? vintage. Sassicaia is a wine that needs bottle age to show its full potential and I am confident the 2003 will age well. Today it reminds me most of the 1978.?
87 Wine Spectator
Aromas of dark cherries, light toasted oak and green tobacco. Medium-bodied, with some light tannins and a tobacco aftertaste. A nice and balanced 2003. Best after 2006. 12,500 cases made. ?JS
Hersteller
Tenuta San Guido
Italiens ikonischstes Weingut, die Tenuta San Guido, hat nach einer ganzen Serie großer Jahrgänge des landesweit berühmtesten Weines Sassicaia seinen Ruhm sogar noch mehren können. Das in den 1940ern Jahren gegründete Anwesen brachte seine erste kommerzielle Produktion erst 1968 heraus. Sein hervorragender Ruf wurde 1985 von Robert Parker bestätigt, der dem Sassicaia desselben Jahres die höchste Punktzahl verlieh und somit seinen Erzeuger auf die weltweite Weinkarte setzte. Im Jahr 1994 erhielt dieses Gut als einziger Einzelbetrieb überhaupt seine eigene DOC, Bolgheri Sassicaia. Dieser Auszeichnung wird es mit seiner Produktion auf ganzer Linie gerecht, so auch mit dem Zweitwein Guidalberto und dem Drittwein Le Difese, die alle einzigartig und auf ihre Weise beeindruckend sind.