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DRC Echezeaux 1991 75cl

AOC Grand Cru | Côte de Nuits | Burgund | Frankreich
CHF 2’810.60
Rezensionen & Bewertungen
93 Wine Spectator
Smooth, ripe and opulent, layering the currant, black cherry and raspberry fruit with grace notes of spice and toast. Intense in flavor and refreshingly balanced with a thread of acidity, this is approachable now but should be at its best after 1999. 1,474 cases made. ?
93 Wine Spectator
Smooth, ripe and opulent, layering the currant, black cherry and raspberry fruit with grace notes of spice and toast. Intense in flavor and refreshingly balanced with a thread of acidity, this is approachable now but should be at its best after 1999. 1,474 cases made. ?
92 Robert Parker
The Echezeaux is usually DRC's lightest wine. The 1991 displays a deep ruby color, a tight but promising bouquet of smoky oak and rich red and black fruits, and moderate tannin in the finish. More backward and dense than normal, it should be at its best between 1996-2008. NOTE: Prices have not been released; those listed are estimated based on recent vintages. As did most Burgundy domaines, the DRC had exceptionally low yields in 1991, ranging from under 20 hectoliters per hectare to a high of 26 hectoliters per hectare for the Grands Echezeaux. Unquestionably, all of these wines are successful and should age for two decades. Although the wines have already been bottled, they will not be released until late winter or early spring 1994, thus prices have not yet been established.
92 Robert Parker
The Echezeaux is usually DRC's lightest wine. The 1991 displays a deep ruby color, a tight but promising bouquet of smoky oak and rich red and black fruits, and moderate tannin in the finish. More backward and dense than normal, it should be at its best between 1996-2008. NOTE: Prices have not been released; those listed are estimated based on recent vintages. As did most Burgundy domaines, the DRC had exceptionally low yields in 1991, ranging from under 20 hectoliters per hectare to a high of 26 hectoliters per hectare for the Grands Echezeaux. Unquestionably, all of these wines are successful and should age for two decades. Although the wines have already been bottled, they will not be released until late winter or early spring 1994, thus prices have not yet been established.
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.