94 Robert Parker
A beautiful effort from Monbousquet, this 2005 comes across to me as one of their strongest efforts, with notes of toasty oak, black cherry and blackcurrant fruit as well as some licorice, incense and flowers. Full-bodied and opulent, this is an amazing wine from a terroir on the so-called “wrong side” of St.-Emilion. Drink it over the next 15 or more years. It is an amazing performance.
17 Rene Gabriel
Sattes, dunkles Rubin-Purpur, lila Reflexe. Berauschendes frisches, und doch sehr reifes Beerenbouquet, ein Hauch Veilchen, viel Amarenakirschen. Samtiger, fülliger Gaumen, wiederum ein Korb voller Beeren, eine tolle Süsse in den dichten Tanninen zeigend, erst im Nachklang kommen sandige, enorm verlangende Gerbstoffe zum Vorschein. Keine Frage, dass dieser Monbousquet über ein beträchtliches Alterungspotential verfügt. Die Frage ist nur, wann er reif sein wird und ob die Gerbstoffe überhaupt irgendwann einmal ausreifen werden. beginnen (2014 - 2025)
91 Wine Spectator
Shows beautiful aromas of crushed blackberry, currant and sultana. Full-bodied, with superfine tannins and a long, caressing finish. Balanced and beautiful. Best after 2012. 7,250 cases made. ?JS