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Les Ormes de Pez 2019 300cl

AOC | St. Estephe | Bordeaux | Frankreich
CHF 194.60
Rezensionen & Bewertungen
93 James Suckling
This shows lots of spice, such as cloves and nutmeg, together with dark berries and cherries and some plums. It’s structured and relatively dense, with lovely length and beauty. Needs time to open and come together. 50% merlot, 40% cabernet sauvignon with cabernet franc and petit verdot. Lovely now. Try after 2024.
92 Wine Spectator
Offers a delightful mix of dark fruit and fresh flavors, with plum and blackberry notes infused with dark tea, singed cedar and licorice root, all carried by sleek acidity through the finish. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot. Drink now through 2032. — JM
92 Wine Spectator
Offers a delightful mix of dark fruit and fresh flavors, with plum and blackberry notes infused with dark tea, singed cedar and licorice root, all carried by sleek acidity through the finish. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot. Drink now through 2032. — JM
90 Robert Parker
The 2019 Ormes de Pez exhibits generous aromas of sweet berry fruit, rose petals and pencil shavings, followed by a medium to full-bodied, lively and seamless palate that's bright and integrated, with an elegantly fleshy core of fruit, fine tannins and a saline finish. Produced by the Cazes family of Château Lynch-Bages, this is invariably one of the most charming, friendly wines of Saint-Estèphe.
90 Robert Parker
The 2019 Ormes de Pez exhibits generous aromas of sweet berry fruit, rose petals and pencil shavings, followed by a medium to full-bodied, lively and seamless palate that's bright and integrated, with an elegantly fleshy core of fruit, fine tannins and a saline finish. Produced by the Cazes family of Château Lynch-Bages, this is invariably one of the most charming, friendly wines of Saint-Estèphe.
Hersteller
Château Les Ormes de Pez
Château Ormes de Pez in der Region Saint-Estèphe trägt den Namen des Dorfes, in dem es liegt: Pez. Der erste Teil des Namens verweist auf die „Ulme“, die auch das Etikett des Hauses ziert. Das Anwesen geht auf das 18. Jahrundert zurück und wurde von der Familie Cazes, Eigentümerin von Château Lynch Bages, in den späten 1920er-Jahren erworben. Seine 38 Hektar liegen weit verstreut, auf unterschiedlichen Böden zu je rund einem Drittel Kies und Lehm, Kies und Sand sowie reinem Kies nahe bei Tronquoy-Lalande. Die Weinberge sind mit Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (33%), Cabernet Franc (10%) und Petit Verdot (2%) bepflanzt. Der Wein wird in vielerlei Hinsicht wie der Lynch Bages produziert – traditionell unter Einbeziehung einiger moderner Techniken, die es erlauben, die Reinheit der Frucht und gleichzeitig den Charakter des Terroirs zu bewahren. Er zählt zweifellos zu den begehrteren Weinen aus Saint-Estèphe, da er zu einer bemerkenswerten Fruchttiefe tendiert und ein gutes Reifepotential besitzt.