Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
93 Wine Spectator
Very ripe, rich and fleshy, although still with a hard backbone. Deep ruby, brick-red color, ripe, intense raspberry aromas, full-bodied, with ripe, rich raspberry flavors and cedar and tobacco notes. There's plenty of tannin here. better in 1994 to '96.--La Mission-Haut-Brion vertical. ?JS
93 Wine Spectator
Very ripe, rich and fleshy, although still with a hard backbone. Deep ruby, brick-red color, ripe, intense raspberry aromas, full-bodied, with ripe, rich raspberry flavors and cedar and tobacco notes. There's plenty of tannin here. better in 1994 to '96.--La Mission-Haut-Brion vertical. ?JS
89 Robert Parker
The 1966 La Mission-Haut-Brion, never quite as rich and deep as the 1964, is still a beautifully made, elegant La Mission, with a very cedary and leather-scented, fruity bouquet, medium to full body, and a long, supple, velvety finish. I would advise those who have it in their wine collections to consume it over the next 4-5 years. It does not appear capable of getting any better, and may, in fact, be just starting to lose the fruit. Anticipated maturity: Now-2000. Last tasted, 1/89.
89 Robert Parker
The 1966 La Mission-Haut-Brion, never quite as rich and deep as the 1964, is still a beautifully made, elegant La Mission, with a very cedary and leather-scented, fruity bouquet, medium to full body, and a long, supple, velvety finish. I would advise those who have it in their wine collections to consume it over the next 4-5 years. It does not appear capable of getting any better, and may, in fact, be just starting to lose the fruit. Anticipated maturity: Now-2000. Last tasted, 1/89.
Hersteller
Château La Mission Haut Brion
Ebenfalls im Besitz der Familie Dillon, ist das Château La Mission Haut-Brion sicherlich der zweitbeste Erzeuger in der Appellation Pessac-Léognan, gleich nach seinem Nachbarn und dem vorzüglichsten Produzenten von Graves, dem Château Haut-Brion. Mit einer Geschichte, die im 16. Jahrhundert beginnt, ist La Mission Haut-Brion heute zu Recht ein würdiger Konkurrent seines Schwester-Châteaus, nicht nur, was ausgewählte Jahrgänge angeht, sondern auch dank der Höherstufung auf einen vergleichbaren Erstes-Gewächs-Rang im Jahr 2009. Während der La Tour Haut-Brion der Cru Classés von Pessac-Léognan lange Zeit der Zweitwein von La Mission war, stellt er heute ein eigenständiges Markeneigentum dar, allerdings immer noch unter Management der Familie Dillon. Das 29 Hektar große Anwesen ist vorwiegend der Produktion seiner erstklassigen Rotweine vorbehalten. Aushängeschild ist der Wein La Mission Haut-Brion, der beispielhaft den Stil des Hauses verkörpert – reich, im Fass fermentiert, dicht und kraftvoll. Das Château produziert auch La Chapelle de La Mission Haut-Brion, einen Zweitwein, der reifer, aber dennoch belebend ist.