Close
Suchen
Filters

Haut Marbuzet 1989 75cl

Cru Bourgeois Exceptionnel | St. Estephe | Bordeaux | Frankreich
CHF 97.30
Rezensionen & Bewertungen
17 Rene Gabriel
vorbei ( - 2006)
17 Rene Gabriel
vorbei ( - 2006)
90 Wine Spectator
Exaggerated style, but outstanding. Dark brick-red color; loads of vanilla, berry and mushroom character; hints of raisins. Full-bodied and fresh, with intensely ripe fruit and full yet round tannins. Long aftertaste of dried fruit and Christmas cake.--1989 Bordeaux horizontal. Best after 2002. ?JS
90 Wine Spectator
Exaggerated style, but outstanding. Dark brick-red color; loads of vanilla, berry and mushroom character; hints of raisins. Full-bodied and fresh, with intensely ripe fruit and full yet round tannins. Long aftertaste of dried fruit and Christmas cake.--1989 Bordeaux horizontal. Best after 2002. ?JS
86 Robert Parker
In this recent blind tasting, Haut-Marbuzet's 1989 revealed considerable amber to its color, as well as a pronounced nose of cedar, jammy cherry fruit, seaweed, and spice. The wine tasted fully mature, low in acidity, round, and sweet. Based on this bottle, which did not exhibit any evidence of exposure to heat, I would opt for drinking the 1989 Haut-Marbuzet over the next 5-6 years.
86 Robert Parker
In this recent blind tasting, Haut-Marbuzet's 1989 revealed considerable amber to its color, as well as a pronounced nose of cedar, jammy cherry fruit, seaweed, and spice. The wine tasted fully mature, low in acidity, round, and sweet. Based on this bottle, which did not exhibit any evidence of exposure to heat, I would opt for drinking the 1989 Haut-Marbuzet over the next 5-6 years.
Hersteller
Château Haut Marbuzet
Als eins der führenden Weingüter von Saint-Estèphe steht das Château Haut-Marbuzet unangestrengt im Wettbewerb mit den nicht minder bedeutenden Châteaux Cos d’Estournel und Montrose. Die Familie Duboscq besitzt und leitet dieses eindrucksvolle Cru Bourgeois seit den 1950er Jahren. Heute sind Henri Duboscq und seine beiden Söhne Bruno und Hughes für das 61 Hektar große Anwesen zuständig. Knapp die Hälfte der Rebfläche ist mit Merlot bestockt – ein hoher Anteil, der den fleischigen, fülligen Charakter der Haut-Marbuzet-Weine erklärt. Die Trauben werden in extrem reifem Zustand gelesen, und der Wein wird anschließend in 100% neuen Eichen-Barriques für 18 Monate ausgebaut. Der Spitzenwein des Hauses, Haut-Marbuzet, ist ein konzentrierter Roter mit hellen Vanillenoten und subtileren dunklen Früchten, und wie alle Weine von hier stellt jede Flasche Haut-Marbuzet viele der Erzeugnisse der größten Rivalen des Châteaus in den Schatten.