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Veraton 2014 75cl

DO | Campo de Borja | Aragonien | Spanien
Ausverkauft

Alle Jahrgänge

2012 2013 2014
Rezensionen & Bewertungen
92 Vinous
(aged for 16 months in 60 percent French and 40 percent American oak barrels, all of them new) Opaque ruby. Fresh red and blue fruits on the highly perfumed nose, complicated by candied lavender, vanilla and five-spice powder notes. Juicy, deeply concentrated raspberry and boysenberry flavors show a smooth, supple texture, and mocha and white pepper notes emerge with air. Closes on an appealingly sweet note, with supple, even tannins folding steadily into the plush fruit.
92 Wine Spectator
Expressive flavors of cherry, raspberry and dark chocolate mingle in this polished red, balanced by notes of licorice and wild herbs. The tannins are well-integrated, and balsamic acidity keeps this balanced. Dense and harmonious, in the modern style. Drink now through 2022
91 Robert Parker
Most of the Moncayo wines tend to sell for higher prices, but the 2014 Alto Moncayo Veraton is their least expensive cuvée, overseen by famous Barossa Australian winemaker Chris Ringland. Made from 100% Grenache, it was aged in 60% new French oak and 40% American oak barrels for 16 months prior to bottling without filtration. This is a 1,500-case cuvée that is pedal-to-the-metal material, as one might expect from Ringland. With an opaque ruby/purple color, beautiful blackberry, charcoal and oaky notes are followed by a modern-style wine with huge fruit, big body, sweet tannin and a long finish. Drink it over the next 5-6 years.<br/>
Hersteller
Bodegas Alto Moncayo
Seinen besten Ausdruck findet dieses Terroir in den Bodegas Alto Moncayo. In ihren Weinen entfaltet sich auf makellose Weise das volle Potential der heimischen Garancha-Traube, womit sie alle anderen ihrer Art hinter sich lassen. Das 92 Hektar große Weingut liegt im Herzen des Campo de Borja Denominación de Origen, an den Hängen der Moncayo-Berge. Mit dem Ziel, globale Maßstäbe für ihre heimische Rebsorte zu setzen, gründeten Jorge Ordonez und der Weinmacher von Barossa, Chris Ringland, im Jahre 2002 dieses exklusive Projekt. Auf dem höchsten Grundstück in Borja beherbergen die Böden aus rotem Lehm und Schiefer die Hauptzutat von Alto Moncayo – die alteingesessenen, traditionellen Garnacha-Rebstöcke. Dieses Joint Venture hat die Produktion dreier Marken hervorgebracht, jede aus 100% Granacha-Trauben: Veratón, Alto Moncayo und den erstklassigen Aquilón. Die Weine sind aromareiche und enorm konzentrierte Beispiele für die DO. Die intensiv-fruchtigen Noten werden durch eine sehr präsente Mineralität ausbalanciert, was jedes Exemplar zu einem wahren und einmaligen Alto Moncayo macht.