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Pavie 1986 75cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | Francia
CHF 151.35
Punteggi dei critici
93 Wine Spectator
Extremely concentrated and tart, with sharply focused cherry, cassis and herb aromas and flavors, showing just enough roundness and complexity on the finish. Drinkable now but can be held until at least 1996. ?
93 Wine Spectator
Extremely concentrated and tart, with sharply focused cherry, cassis and herb aromas and flavors, showing just enough roundness and complexity on the finish. Drinkable now but can be held until at least 1996. ?
87 Robert Parker
Beginning to fade and show a more attenuated style than it did earlier, the 1986 Pavie has a garnet color with considerable amber at the edge. A nose of sweet stewed vegetables, dried Provencal herbs, sweet and sour cherries, and earth is followed by a medium-bodied wine, with the tannins begin to take over the wine’s personality. The wine was quite impressive young, but has not held up with cellaring. Anticipated maturity: Now-2006
87 Robert Parker
Beginning to fade and show a more attenuated style than it did earlier, the 1986 Pavie has a garnet color with considerable amber at the edge. A nose of sweet stewed vegetables, dried Provencal herbs, sweet and sour cherries, and earth is followed by a medium-bodied wine, with the tannins begin to take over the wine’s personality. The wine was quite impressive young, but has not held up with cellaring. Anticipated maturity: Now-2006
12 Rene Gabriel
Die Fassproben waren vielversprechend. Spätere Notizen um Längen schlechter und mittlerweile schreit kein Hahn mehr danach. 96: Reifendes Granat mit Orangerand. Gemüsige Nase, Humusnote, keine Frucht mehr. Leichter Körper, altes Fass, trockene Tannine. Ein mieser Wein (13/20 ausleeren)! 00: Eine Magnum bewies leider auch die Normalflaschentheorie, denn sie blieb unausgetrunken stehen: Eine fast kloakenhafte Nase. Im Gaumen nasse, graue Wolldecke. Was noch? 12/20 vorbei
12 Rene Gabriel
Die Fassproben waren vielversprechend. Spätere Notizen um Längen schlechter und mittlerweile schreit kein Hahn mehr danach. 96: Reifendes Granat mit Orangerand. Gemüsige Nase, Humusnote, keine Frucht mehr. Leichter Körper, altes Fass, trockene Tannine. Ein mieser Wein (13/20 ausleeren)! 00: Eine Magnum bewies leider auch die Normalflaschentheorie, denn sie blieb unausgetrunken stehen: Eine fast kloakenhafte Nase. Im Gaumen nasse, graue Wolldecke. Was noch? 12/20 vorbei
Produttore
Château Pavie
Il nome Pavie deriva dalla coltivazione di pesche che occupava questa zona di Saint-Émilion prima del IV secolo. Oggi Château Pavie porta questa eredità nel nome ed è il più vasto Premier Grand Cru Classé in tutta la denominazione. Con 37 ettari continui di viti e molto sole, questo straordinario lotto affacciato a sud può essere ricompreso in tre terroir specifici. La tenuta, recentemente riprogettata da Alberto Pinto, ha una grande façade in vetro che offre una vista mozzafiato sulle colline del vigneto. C'è chi dice che sia addirittura "l'angolo più bello di Saint-Émilion". Acquistato da Gérard Perse nel 1998, proprietario degli Châteaux Pavie-Decesse e Monbousquet, Pavie è oggi uno dei più grandi produttori innovativi. Pavie e gli altri vini di Perse sono rossi da vendemmia tardiva e molto concentrati, bilanciati dalla dicotomia tra opulenza e delicatezza. Promosso allo status di Premier Grand Cru Classé A nel 2012, il Grand Vin Pavie è un vino Perse esemplare, vinificato con un approccio moderno. Il risultato è ricco, concentrato e di grande qualità.