16 Rene Gabriel
Nur einmal im Jahr 1992 verkostet. Aber das reichte mir dann auch schon vollkommen, um zu wissen, dass hier nur ein eher mässiger Premier Grand Cru entstanden war. Sehr helle Farbe mit ziegelrotem Schimmer. Irish Moos; würzig und fein. Helle Pfifferlinge, eleganter Körperbau. Hat trotz seiner Leichtigkeit noch zusätzliches Potential. Dürfte heute am Ende seiner Genussphase sein, wenn man das Wort Genuss überhaupt für deren Definition verwenden darf. austrinken
16 Rene Gabriel
Nur einmal im Jahr 1992 verkostet. Aber das reichte mir dann auch schon vollkommen, um zu wissen, dass hier nur ein eher mässiger Premier Grand Cru entstanden war. Sehr helle Farbe mit ziegelrotem Schimmer. Irish Moos; würzig und fein. Helle Pfifferlinge, eleganter Körperbau. Hat trotz seiner Leichtigkeit noch zusätzliches Potential. Dürfte heute am Ende seiner Genussphase sein, wenn man das Wort Genuss überhaupt für deren Definition verwenden darf. austrinken
88 Wine Spectator
Solid and youthful, with fresh character. Berry and milk chocolate aromas. Has a medium body with firm tannins and lively fruit. Drink or hold.--The Bordeaux 50. –JS
88 Wine Spectator
Solid and youthful, with fresh character. Berry and milk chocolate aromas. Has a medium body with firm tannins and lively fruit. Drink or hold.--The Bordeaux 50. –JS
82 Robert Parker
This medium ruby wine remains closed, but exhibits adequate ripeness of fruit. However, the hard tannins are cause for concern. The 1981 Ausone is a medium-weight wine, with good concentration, but I believe it will always be an austere, tough-textured, charmless wine. It still needs 10 years to soften and develop. Anticipated maturity: Now-2010. Last tasted, 1/90.
82 Robert Parker
This medium ruby wine remains closed, but exhibits adequate ripeness of fruit. However, the hard tannins are cause for concern. The 1981 Ausone is a medium-weight wine, with good concentration, but I believe it will always be an austere, tough-textured, charmless wine. It still needs 10 years to soften and develop. Anticipated maturity: Now-2010. Last tasted, 1/90.