Close
Rechercher
Filters
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
Aufhellendes Granat mit mittlerer Dichte, feiner Rand. Das Bouquet beginnt floral, etwas kühl vielleicht, dafür würzig, schlank im Ansatz ohne an Aromen zu verlieren. Fein im Gaumen, sehr lang gezogen, deutliche Cabernet-Anzeige, im Finale Lakritze und schwarzer Holunder, klingt unglaublich lange nach. Ein bemerkenswerter Pavillon Rouge. Mit rund 100'000 Flaschen eine eher kleine Menge. Sie Selektion entspricht 30 % der Ernte, normalerweise sind es etwa 36 % Anteil.
18 Rene Gabriel
Aufhellendes Granat mit mittlerer Dichte, feiner Rand. Das Bouquet beginnt floral, etwas kühl vielleicht, dafür würzig, schlank im Ansatz ohne an Aromen zu verlieren. Fein im Gaumen, sehr lang gezogen, deutliche Cabernet-Anzeige, im Finale Lakritze und schwarzer Holunder, klingt unglaublich lange nach. Ein bemerkenswerter Pavillon Rouge. Mit rund 100'000 Flaschen eine eher kleine Menge. Sie Selektion entspricht 30 % der Ernte, normalerweise sind es etwa 36 % Anteil.
91 Vinous
The 2012 Pavillon Rouge is soft, supple and open knit, with plenty of dark red cherry, cherry pit, tobacco and brambly flavors. Initially a bit brooding, the 2012 becomes more finessed with time in the glass. Sweet floral and minty notes add freshness on the finish. The tannins are silky and polished throughout. Drink this supple, forward Pavillon Rouge over the next decade or so.
91 James Suckling
A gorgeous red now with chocolate, berry and light mineral character. Full body, round and velvety tannins. So drinkable now and yummy. A blend of 63% cabernet sauvignon, 33% merlot, 1% cabernet franc and 3% petit verdot. Drink or hold.
91 Vinous
The 2012 Pavillon Rouge is soft, supple and open knit, with plenty of dark red cherry, cherry pit, tobacco and brambly flavors. Initially a bit brooding, the 2012 becomes more finessed with time in the glass. Sweet floral and minty notes add freshness on the finish. The tannins are silky and polished throughout. Drink this supple, forward Pavillon Rouge over the next decade or so.
90 Wine Spectator
Very stylish, with a caressing feel to the steeped plum, blackberry and raspberry fruit, lined with subtle black tea and alder notes. The long, graceful finish has lovely mouthfeel. For fans of the understated style. Drink now through 2022. 10,833 cases made. –JM
90 Wine Spectator
Very stylish, with a caressing feel to the steeped plum, blackberry and raspberry fruit, lined with subtle black tea and alder notes. The long, graceful finish has lovely mouthfeel. For fans of the understated style. Drink now through 2022. 10,833 cases made. –JM
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.