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Pavillon Rouge de Margaux (2nd Vin) 2003 75cl

2eme Vin | Margaux | Bordeaux | France
CHF 264.85
Évaluations et Scores
92 Wine Spectator
Aromas of blackberry and lightly toasted oak follow through to a full-bodied palate, with chewy tannins and a rich, fruity aftertaste of plum, berry and vanilla. All there. Solid wine. Best after 2011. 14,165 cases made. –JS
92 Wine Spectator
Aromas of blackberry and lightly toasted oak follow through to a full-bodied palate, with chewy tannins and a rich, fruity aftertaste of plum, berry and vanilla. All there. Solid wine. Best after 2011. 14,165 cases made. –JS
17 Rene Gabriel
04: Seit langem zeigte der Pavillon nicht mehr eine so tiefe Farbe; dunkles, dichtes Purpur. Würziges Bouquet, getrocknete Zwetschgenschalen, tintige Spuren und getrocknete Granatäpfelkerne. Im Gaumen erstaunlich tiefgründig, Nussholz, viel Stoff, leicht pelzige Textur, viel Rückhalt. Kein delikater Pavillon, sondern eher ein sehr guter Cru Bourgeois, zeigt ein relativ langes Leben auf. 17/20 2009 – 2018 trinken
17 Rene Gabriel
04: Seit langem zeigte der Pavillon nicht mehr eine so tiefe Farbe; dunkles, dichtes Purpur. Würziges Bouquet, getrocknete Zwetschgenschalen, tintige Spuren und getrocknete Granatäpfelkerne. Im Gaumen erstaunlich tiefgründig, Nussholz, viel Stoff, leicht pelzige Textur, viel Rückhalt. Kein delikater Pavillon, sondern eher ein sehr guter Cru Bourgeois, zeigt ein relativ langes Leben auf. 17/20 2009 – 2018 trinken
90 Robert Parker
Also a stunning wine, the 2003 Pavillon Rouge du Chateau Margaux is a sleeper of the vintage. Much fresher and less evolved than I would expect a second wine to be from this vintage, it is a Margaux-like effort with a flowery character, good precision and freshness, red and black currant notes, and an attractive, medium-bodied, surprisingly concentrated mouthfeel. It is clearly one of the finest second wines made in this vintage. It can be consumed over the next 5-8 years. <br/><br/>
90 Robert Parker
Also a stunning wine, the 2003 Pavillon Rouge du Chateau Margaux is a sleeper of the vintage. Much fresher and less evolved than I would expect a second wine to be from this vintage, it is a Margaux-like effort with a flowery character, good precision and freshness, red and black currant notes, and an attractive, medium-bodied, surprisingly concentrated mouthfeel. It is clearly one of the finest second wines made in this vintage. It can be consumed over the next 5-8 years. <br/><br/>
90 James Suckling
Big, round, and juicy, with lots of plummy and chocolate character. Full and round, very yummy. Why wait? Find the wine
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.