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Évaluations et Scores
95 James Suckling
This is wonderful to taste, with plums, berries, strawberries, and flowers. It's full and creamy textured, with gorgeous ripe tannins and a long, long finish. Such balance. Amazing tannin quality. Second wine of Margaux. One of best Pavillon Rouges ever. Try after 2018. <br/><br/>
18 Rene Gabriel
93 Robert Parker
Medium to deep garnet colored, the 2009 Pavillon Rouge du Chateau Margaux features an expressive, beautifully floral nose of dried roses and candied violets over a core of kirsch, Black Forest cake and fragrant earth with touches of black tea and cigar box. Medium-bodied, the palate is soft, plush, elegant and open-knit with an effortlessness to its character and a perfumed finish.
93 Vinous
The 2009 Pavillon Rouge de Château Margaux has quite a Pauillac-inspired bouquet. Fresh and lively touches of pencil box and leather infuse the black fruit. The palate is medium-bodied with supple tannin, fresh and vibrant and conveying an irresistible sense of energy. It is not a deep or densely structured Margaux but it feels long and tender. Excellent. 13.9% alcohol. Tasted blind at Farr Vintners’ 2009 Bordeaux tasting.
93 Robert Parker
Medium to deep garnet colored, the 2009 Pavillon Rouge du Chateau Margaux features an expressive, beautifully floral nose of dried roses and candied violets over a core of kirsch, Black Forest cake and fragrant earth with touches of black tea and cigar box. Medium-bodied, the palate is soft, plush, elegant and open-knit with an effortlessness to its character and a perfumed finish.
93 Vinous
The 2009 Pavillon Rouge de Château Margaux has quite a Pauillac-inspired bouquet. Fresh and lively touches of pencil box and leather infuse the black fruit. The palate is medium-bodied with supple tannin, fresh and vibrant and conveying an irresistible sense of energy. It is not a deep or densely structured Margaux but it feels long and tender. Excellent. 13.9% alcohol. Tasted blind at Farr Vintners’ 2009 Bordeaux tasting.
91 Wine Spectator
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.