Close
Search
Filters
Critics scores
18 Rene Gabriel
49 % Merlot, 46 % Cabernet Sauvignon, 8 % Petit Verdot. 25 hl/ha. Eine extrem kleine Ernte mit etwa 45'000 Flaschen. Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Floral im vielschichtigen Ansatz, dahinter dropsige Noten, Damassinepflaumen, Brombeergelee, mittlere Tiefe anzeigend. Samtener Gaumen, wieder erstaunlich viel blaue und schwarze Beeren, im zart körnigen Extrakt, Lakritze und Szechuanpfeffer, es fehlt vielleicht letztendlich die Wärme und Fülle für einen sehr grossen Palmer, aber er wird sich im klassischen Breicht bewegen und als Kompliment sind die Gerbstoffe sehr fein. Ein früh reifender Palmer welcher dem heute grossartigen 1998er nicht unähnlich ist. warten (2020 - 2038)
18 Rene Gabriel
49 % Merlot, 46 % Cabernet Sauvignon, 8 % Petit Verdot. 25 hl/ha. Eine extrem kleine Ernte mit etwa 45'000 Flaschen. Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Floral im vielschichtigen Ansatz, dahinter dropsige Noten, Damassinepflaumen, Brombeergelee, mittlere Tiefe anzeigend. Samtener Gaumen, wieder erstaunlich viel blaue und schwarze Beeren, im zart körnigen Extrakt, Lakritze und Szechuanpfeffer, es fehlt vielleicht letztendlich die Wärme und Fülle für einen sehr grossen Palmer, aber er wird sich im klassischen Breicht bewegen und als Kompliment sind die Gerbstoffe sehr fein. Ein früh reifender Palmer welcher dem heute grossartigen 1998er nicht unähnlich ist. warten (2020 - 2038)
93 Wine Spectator
This has a good mouthfilling feel, with dark plum and blackberry fruit layered with charcoal, roasted cedar and dark tobacco leaf notes. The structure is there, but it’s nicely folded in on the finish, with a smoldering iron note. Tasted non-blind. —J.M.
93 James Suckling
This is very solid for the vintage, with blackberry, dark chocolate and blackcurrants. Full body with firm, chewy tannins and a juicy finish. Muscular wine for the vintage. 51% cabernet sauvignon and 49% merlot. 3,800 cases of this wine compared to 9,000 in a normal year.
88 Robert Parker
The use of new oak was also cut back in order to emphasize the fruit aspects of the wine. Consequently, the 2013 Palmer is an easygoing, fruit-forward, fresh, pure wine with no vegetal characteristics or astringent tannins. This opaque purple-colored, medium-bodied, plush 2013 preserves some of its Margaux typicity even in this tough vintage. Drink it over the next decade. Palmer’s administrator, Thomas Duroux, realized that 2013 was going to be a year requiring huge amounts of labor and a draconian-like selection. Only 3,800 cases of 2013 Palmer were produced from a blend of 49% Merlot and 51% Cabernet Sauvignon.
Producer
Château Palmer

Among the mythic wines of the Margaux Appellation, Château Palmer has always stood apart, as instantly recognisable for its midnight blue label as for its inimitable bouquet, an uncommon blend of power and delicacy. It’s a strength of character drawn from a fabled terroir, and from an ensemble of vibrant personalities who have forged the estate’s identity through history. Emerging in the 17th century, the estate only became Château Palmer in 1814, when it was acquired by Charles Palmer, a dashing British Major General who instilled his namesake with enough éclat and glamour to see it become renowned throughout London’s aristocratic circles. In 1853, the Pereire brothers, among the preeminent financiers of Napoleon III’s France, brought the rigour and vision needed for Château Palmer to be ranked among the most prestigious classified growths of the 1855 classification. In 1938, a consortium of four leading families in the Bordeaux wine trade acquired the estate, heralding an era of momentous vintages and deep-rooted stability – indeed, Palmer is still owned by the descendants of two of these families:Mähler-Besse and Sichel.