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Pommard Les Vignots 2010 75cl

AOC Village | Côtes de Beaune | Burgund | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
94 Robert Parker
The 2010 Pommard Vignots wraps around the palate with serious depth and structure. This is an especially dark, brooding Vignots that needs time in the glass to start opening up. Hints of tar, smoke and incense wrap around the deep, resonant finish. From barrel, the wine’s structural components were more dominant, but now that the wine is in bottle, the sheer depth of the fruit is much more evident. The Vignots is even more impressive from bottle than it was from barrel, and that is saying a lot. Anticipated maturity: 2020-2030. Lalou Bize-Leroy is always among the first growers to bottle, as she was once again in 2010. Therefore, I have chosen to present final, in-bottle reviews of the 2010 reds along with the Domaine Leroy and D’Auvenay 2010 whites. All of the wines came in at or near the top of my barrel scores. Thinking back to the day I tasted the 2010s from barrel in a very empty-looking cellar, I am reminded, that, as elsewhere, the already minuscule quantities of these wines was made even smaller by the mercilessly short crop in 2010. Readers who can find the wines should not hesitate. In this vintage, the Leroy wines are deeply marked by terroir. Although I don’t share all of her views, tasting with Lalou Bize-Leroy is always a fascinating experience, as everything she does is informed by the deepest and most total conviction imaginable. There is no more ardent exponent of the most fundamental of all Burgundian values – the concept of terroir – than Lalou Bize-Leroy.
Hersteller
Domaine Leroy
Als es zusehends schwieriger wurde, Weine zu finden, die den hohen Standards der Marke Maison Leroy gerecht wurden, beschloss Madame Lalou Bize-Leroy kurzerhand, sich ihre eigenen Weinberge zuzulegen. So kaufte sie mehrere Grundstücke zusammen und gründete 1988 die Domaine Leroy. Heute erstrecken sich die insgesamt 21 Hektar vorwiegend über als Grand Cru und Premier Cru eingestuften Zonen. Gemäß der festen Überzeugung von Madame Bize-Leroy, dass alles lebt – vom Boden über die Trauben bis hin zum Menschen – führte sie umgehend aus Achtung vor dem Terroir biodynamische Anbaumethoden ein. Diese einst umstrittene Art der Bewirtschaftung ist heute ein weithin bekannter holistischer Ansatz, der auf der Überzeugung beruht, dass alles mit allem zusammenhängt, unter Einbeziehung auch astrologischer und kosmischer Einflüsse. Ohne den Einsatz jeglicher synthetischer Dünger, Herbizide, Insektizide oder Pestizide werden die Weinberge das ganze Jahr hindurch in Handarbeit gepflegt. Die Ergebnisse dieses qualitätsbewussten Hauses sind frappierend: die Weine sind extrem konzentriert und doch raffiniert und von einer ungewöhnlichen Reinheit, die vom intuitiven Charakter ihrer Weinberge stammt.