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Trévallon 2010 75cl

IGP | Alpilles | Provence | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
94 Robert Parker
A blend of equal parts Cabernet Sauvignon and Syrah, the 2010 Alpilles is a beauty! Aged 24 months in primarily foudre (5% in barrel), it sports an inky, opaque color as well as a deep, raw bouquet of cassis, liquid herbs, olive tapenade, blood and serious minerality that continues to change and evolve over the evening. Medium to full-bodied and surprisingly elegant and pure on the palate, it possesses perfect balance, fine tannin and lively acidity that shines on the finish. Gorgeous all around, yet still a baby, it needs another year or three of bottle age and will evolve gracefully for 12-15+ years. Drink 2015-2025." (October 2013)
90 Wine Spectator
A solid, grippy style, with a baker's chocolate note wrapped around a core of dark plum, bitter cherry and black currant fruit. Dark olive, singed alder and allspice notes fill in on the finish. Pleasantly rustic, featuring some lightly chewy grip that still needs to be shed. Decant now or cellar. Cabernet Sauvignon and Syrah. Drink now through 2022. 40 cases imported. –JM
Hersteller
Domaine De Trévallon
Der Kultwein-Erzeuger Domaine de Trévallon ist in dem Dorf Saint-Etienne-du-Grés ansässig, zwischen den sanften Hügeln von Saint-Rémy-de-Provence. Gründer war Eloi Dürrbach im Jahr 1973, als dieser seinen ersten Weinberg auf der nördlich ausgerichteten Seite der Alpillen mit Syrah und Cabernet anlegte. Heute ist das omnipräsente Kalkstein-Terroir auf über 17 Hektar Rebfläche rings um das alte Bauernhaus angewachsen, bestockt mit Marsanne, Roussanne und Chardonnay. Dieses Maßstäbe setzende provenzalische Weingut hat heute IGP-Status, dank seiner klassischen Rotweine, die äußerst beeindruckende und feine Beispiele für die Appellation sind. Nach dem Ausbau in großen, älteren Holzfässern profitieren diese Roten von etwa fünf Jahren Lagerzeit. Der Weißwein ist ein Verschnitt aus Marsanne, Roussanne, Clairette, Grenache Blanc und Chardonnay, im Barrique fermentiert und von intensivem Charakter mit subtilen floralen und nussig-fruchtigen Essenzen.