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Rezensionen & Bewertungen
99 James Suckling
This is really incredible with orange peel, dried pineapple and flan. Exotic. Full body, round and savory. Crazy character at the finish of cooked pineapple and tart tartine. Gorgeous; can't believe it.
98 Robert Parker
Medium lemon-straw colour. Intensely fragrant nose with aromas of jasmine, cinnamon buttered toast, stewed apples and preserved ginger. Concentrated honey-nut, warm apple tart and spice flavours fill the mouth giving ample flesh to the firm, fine structure. The bubbles are still remarkably frisky and, in harmony with the crisp backbone of acid, make for a relatively youthful, elegant and exquisitely balanced wine. Very long finish. Drink now to 2015. Tasted December 2008.
98 Robert Parker
Medium lemon-straw colour. Intensely fragrant nose with aromas of jasmine, cinnamon buttered toast, stewed apples and preserved ginger. Concentrated honey-nut, warm apple tart and spice flavours fill the mouth giving ample flesh to the firm, fine structure. The bubbles are still remarkably frisky and, in harmony with the crisp backbone of acid, make for a relatively youthful, elegant and exquisitely balanced wine. Very long finish. Drink now to 2015. Tasted December 2008.
90 Wine Spectator
Fans of bold wine will love this Champagne. It's made in a full-bodied, assertive style that blends overt toasty, earthy aromas with bracing, dry fruit flavors and a robust but smooth texture. Drink now through 2003. –
90 Wine Spectator
Fans of bold wine will love this Champagne. It's made in a full-bodied, assertive style that blends overt toasty, earthy aromas with bracing, dry fruit flavors and a robust but smooth texture. Drink now through 2003. –
Hersteller
Dom Pérignon
Dom Pérignon ist der vielleicht ikonischste Champagner überhaupt, dessen Wurzeln bis ins 17. Jahrhundert zurückreichen, als der Mönch Dom Pierre Pérignon feierlich erklärte, “den besten Wein der Welt” machen zu wollen. Heute gilt er als Vater des Champagner. Fast 50 Jahre verbrachte er damit, in der Abtei von Saint Pierre d’Hautvillers den allerersten Champagner in der Geschichte herzustellen. In dieser Zeit legte er die zehn elementaren Vinifikationsregeln für die Champagnerproduktion fest. Drei Jahrhunderte später gilt Dom Pérignon weltweit als die angesehenste Luxusmarke unter den Champagnern. Der erste Jahrgang Dom Pérignon wurde 1921 produziert und war die erste prestigeträchtige Cuvée des Hauses. Eigentümer ist der Wein- und Spirituosenkonzern LVMH, mit Richard Geoffroy als Chef de Cave der Marke seit 1990. Geoffroy trägt die alleinige Verantwortung für die Entscheidung, ob ein Dom-Pérignon-Jahrgang erklärt wird oder nicht. Und jeder Jahrgang Dom Pérignon, für den nur die allerbesten Trauben verwendet werden, ist einzigartig, mit bemerkenswerter Transparenz zwischen den verschiedenen klimatischen Bedingungen. Das Zusammenspiel aus Reife, Temperament, Leichtigkeit und Intensität in jeder Flasche verleiht diesem Wein die Fähigkeit, mit Geschmeidigkeit und Eleganz zu reifen.