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De Villiers Pinot Noir 2011 75cl

Mt. Harlan | Kalifornien | Vereinigte Staaten
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
First up and seriously perfumed, the 2011 Pinot Noir de Villiers is a gorgeous wine that excels both for its complexity and for its richness and breath on the palate. Giving up notes of ripe cherries, wild strawberries, exotic flowers, citron and spice, it has medium to full-bodied richness, a core of sweet fruit and a rich, seamless texture. In fact, it has a rare level of depth and texture in the vintage, and while beautiful today, I imagine it will evolve gracefully. These latest releases from Calera are rock-solid across the board, and looking at the 2011 Pinot Noirs specifically, they show the best of the cooler vintage and are gorgeous wines. Starting with the two Chardonnays, these are both outstanding whites that represent serious value. Moving to the 2011s, these are beautiful wines across the board and show perfumed, fresh and lively profiles.
90 Wine Spectator
Tight, with a gritty, earthy edge to the firm strawberry, dark berry, violet, spice and cedar notes, gaining depth and ending with a persistent finish. Should gain with age. Drink now through 2022. 1,314 cases made.
Hersteller
Calera
Die herrlichen Weinberge der Calera-Gutskellerei ziehen sich die kalifornische Central Coast entlang, verstreut über die höchstgelegenen und kühlsten Standorte des Bundesstaats und umgeben von den Gavilan Mountains. Calera ist einer der weltweit bedeutendsten Erzeuger von Pinot Noir, produziert aber auch mehrere beeindruckende Weißweine aus Chardonnay, Vignier und der seltenen Aligoté. Die Geschichte beginnt 1971, als Josh Calera beschloss, die berühmte rote Rebsorte Pinot Noir in dem steilen Gebirgsterrain anzubauen. Auf der Suche nach dem besten Platz für seine Reben stieß er auf diese felsige Gegend, einen ehemaligen Kalkofenstandort, ganz anders als die bekannteren Pinot-Noir-Regionen wie Sonoma Valley. Heute ist Josh Jensen Eigentümer dieses einmaligen Weinguts. Er hat ökologische Bewirtschaftung, native Fermentationsmethoden und eine minimale Abfülltechnik eingeführt, und seine Weine danken es ihm mit unschlagbarer Qualität.