Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
92 Wine Spectator
A gorgeous, fully mature wine, with alluring mint and black tea aromas giving way to a supple palate of mulled fig, plum and cherry fruit all laced with hints of iron and mesquite. The finish is long finish, with no firm edges. Cabernet Sauvignon, Carmenère and Cabernet Franc.--Non-blind Viña Almaviva vertical (January 2011). Drink now through 2014. 9,000 cases made. –JM
91 Robert Parker
Almaviva, the joint venture between Mouton-Rothschild's Baroness Philippine de Rothschild and Chile's Concha y Toro has fashioned a worthy successor to their vaunted 1996 (rated a 92 by Robert Parker in The Wine Advocate's Issue 122). The dark ruby-colored 1997 Almaviva exhibits aromas of black currants, blackberries, and loads of grilled oak spices. Cassis, assorted dark fruits, and layers of creamy wood flavors are found in this full-bodied and superbly concentrated wine. It is opulent, complex, intense, and loaded with ripe, round tannins. Projected maturity: 2003-2012+.
Hersteller
Baron Philippe de Rothschild and Concha Y Toro
Ein Joint Venture zwischen einer der größten kommerziellen Weinkellereien Chiles, Concha y Toro, und der berühmtesten Bordelaiser Familie Mouton-Rothschild hatte das absolute Premium-Projekt Almaviva zur Folge. Ziel dieses 1997 gegründeten Zusammenschlusses war die Produktion von Weinen auf Cabernet-Sauvignon-Basis im fruchtbaren Maipo-Tal in Chile. Oder genauer gesagt, die Produktion von Weinen, die es mit den größten Grand Cru Classés von Bordeaux aufnehmen können. Dieser erstaunliche franko-chilenische Wein wird heute auf über 85 Hektar Rebfläche produziert, wovon 40 Hektar mit den besten Puento-Alto-Weinstöcken von Concha y Toro bepflanzt sind. Der berühmte Weinmacher von Mouton und Opus One, Patrick Leon, beaufsichtigt auch die Produktion von Almaviva und kreiert komplexe, kraftvolle Weine, die an die grandiosen Bordeaux-Verschnitte erinnern.