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Punteggi dei critici
96 James Suckling
A subtle, refined 2009 with complex aromas and flavors of currant, smoke, mineral and lead pencil. Full body with ultra-refined tannins and a long, long finish. An integrated, beautiful Beychevelle. Hard not to drink now but will be much better in 2017: a wine for long-term aging.
17 Rene Gabriel
Mittleres Granat, aufhellender Rand. Duftiges Bouquet, schöne Zedernnoten, dominikanischer Tabak, reife Pflaumen, passende Röstnuancen dahinter zeigend. Im Gaumen sehr elegant, bleibt hier pflaumig mit weichen Tanninen, hat bereits seine Balance gefunden und wird ein früher Charmeur sein. Eine gute Reussitte! warten (2014 - 2026)
17 Rene Gabriel
Mittleres Granat, aufhellender Rand. Duftiges Bouquet, schöne Zedernnoten, dominikanischer Tabak, reife Pflaumen, passende Röstnuancen dahinter zeigend. Im Gaumen sehr elegant, bleibt hier pflaumig mit weichen Tanninen, hat bereits seine Balance gefunden und wird ein früher Charmeur sein. Eine gute Reussitte! warten (2014 - 2026)
90 Wine Spectator
This has a slightly brawny edge, but feels like it's filling out quickly, with lush, dark fig sauce, black licorice snap and graphite notes taking on more depth as it airs in the glass. Extra black tea and anise hints flash on the finish. Drink now through 2019. 20,833 cases made. –JM .
90 Wine Spectator
This has a slightly brawny edge, but feels like it's filling out quickly, with lush, dark fig sauce, black licorice snap and graphite notes taking on more depth as it airs in the glass. Extra black tea and anise hints flash on the finish. Drink now through 2019. 20,833 cases made. –JM .
89 Robert Parker
2008: This ageworthy, elegant, well-made Beychevelle displays copious red and black cherry fruit notes intertwined with dusty, loamy soil and oak undertones, decent acidity, moderate tannin and impressive intensity as well as length. Give it 1-3 years of cellaring and enjoy it over the next 15-18 years.
Produttore
Château Beychevelle
Situato nella regione Saint-Julien di Bordeaux, Château Beychevelle, Cru Classé, ha una delle etichette più riconoscibili di tutto il Médoc, raffigurante una barca con la vela abbassata in onore dell'ex proprietario della tenuta, il Duca d'Epernon, un ammiraglio francese. Meglio conosciuto come "Barca del drago", il vino è diventato tra i più ricercati del mondo, soprattutto in Cina. Adesso è una grande proprietà di 90 ettari e nei suoi vigneti si coltiva Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc e una piccola quantità di Petit Verdot. Recentemente sono stati fatti grossi investimenti per la ristrutturazione delle strutture di vinificazione, delle cantine e del centro visite. Oggi la splendida cantina, disegnata da Arnaud Boulain e Atelier BPM, è dotata di pareti in vetro che consentono agli ospiti di assistere al processo di vinificazione.