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Cantenac Brown 2000 75cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
CHF 102.70
Évaluations et Scores
92 Wine Spectator
Fascinating aromas of chocolate, meat and ripe berry follow through to a full-bodied palate, with velvety tannins and a long, delicious finish. A beauty here. Best wine ever from this property. Best after 2010. –JS .
92 Wine Spectator
Fascinating aromas of chocolate, meat and ripe berry follow through to a full-bodied palate, with velvety tannins and a long, delicious finish. A beauty here. Best wine ever from this property. Best after 2010. –JS .
90 Robert Parker
Among the finest Cantenac-Browns of the last three decades, the saturated purple-colored 2000 is a sleeper of the vintage. Loaded with chocolatey black currants intermixed with sweet earth, cedar, and spice box, it exhibits medium to full body, surprisingly ripe tannin for a wine from this estate, a multi-layered texture as well as mid-palate, and a finish that lasts 25-30 seconds. Anticipated maturity: 2006-2018.
90 Robert Parker
Among the finest Cantenac-Browns of the last three decades, the saturated purple-colored 2000 is a sleeper of the vintage. Loaded with chocolatey black currants intermixed with sweet earth, cedar, and spice box, it exhibits medium to full body, surprisingly ripe tannin for a wine from this estate, a multi-layered texture as well as mid-palate, and a finish that lasts 25-30 seconds. Anticipated maturity: 2006-2018.
Producteur
Château Cantenac-Brown
Le peintre animalier écossais John Lewis Brown s’est porté acquéreur de ce vignoble au début du XIXe siècle et y a fait ériger un château de style Tudor. Bon vivant, il acquiert rapidement une réputation d’homme convivial grâce aux grandes fêtes qu'il organise dans cette demeure. En 1843, il a cédé le domaine à un banquier du nom de Gromard, toujours à sa tête en 1855 lorsque Cantenac Brown fut classé parmi les troisièmes crus classés du célèbre classement des vins du Médoc. Cent cinquante ans plus tard, la famille Simon Halabi a donné un nouvel élan au domaine, déterminée à le porter à un nouveau palier de reconnaissance. Les pratiques viticoles ont été modifiées en conséquence, le travail de la vigne est devenu beaucoup plus respectueux de l'environnement et les rendements sont maintenus au plus bas. Le retour à des pratiques plus naturelles à Cantenac Brown implique le labour, destiné à améliorer les propriétés physiques, chimiques et biologiques intrinsèques du vignoble.