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Cantenac Brown 2010 75cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
CHF 86.50
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Kompaktes Bouquet, warme Frucht, schöne Terroirexpression darunter zeigend, Kaffee und Edelhölzer. Grossartiger Gaumenauftritt, fest im Fleisch, ausgeglichene Adstringenz. Ein verlangender Wein im Stil von sehr klassischem, anspruchsvollem Bordeaux. Aber Vorsicht - das Ding braucht viel Zeit. warten (2020 - 2040
18 Rene Gabriel
Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Kompaktes Bouquet, warme Frucht, schöne Terroirexpression darunter zeigend, Kaffee und Edelhölzer. Grossartiger Gaumenauftritt, fest im Fleisch, ausgeglichene Adstringenz. Ein verlangender Wein im Stil von sehr klassischem, anspruchsvollem Bordeaux. Aber Vorsicht - das Ding braucht viel Zeit. warten (2020 - 2040
94 James Suckling
A wine with firm tannins that are polished and reserved yet there's an underlying richness of fruit. Plums, blueberries and citrus character. Some tar too. Juicy and delicious to taste. Try in 2016.
94 Vinous
92 Wine Spectator
Very fresh, with a bold display of dark blueberry, loganberry and plum fruit aromas and flavors that push ahead, followed by singed spice, black licorice and toasty vanilla bean notes. Displays a polished feel on the finish, kept honest by a buried charcoal accent. Shows plenty of length for the cellar. Best from 2014 through 2028.
92 Wine Spectator
Very fresh, with a bold display of dark blueberry, loganberry and plum fruit aromas and flavors that push ahead, followed by singed spice, black licorice and toasty vanilla bean notes. Displays a polished feel on the finish, kept honest by a buried charcoal accent. Shows plenty of length for the cellar. Best from 2014 through 2028.
86 Robert Parker
Deep garnet in color, the 2010 Cantenac Brown has a rather feral/animal nose with notes of smoked meat, leather and game over a core of prunes, figs, mushrooms and dried herbs. Full-bodied, it has mature earthy/savory flavors with a chewy texture and lively backbone, finishing warm and herbal.
86 Robert Parker
Deep garnet in color, the 2010 Cantenac Brown has a rather feral/animal nose with notes of smoked meat, leather and game over a core of prunes, figs, mushrooms and dried herbs. Full-bodied, it has mature earthy/savory flavors with a chewy texture and lively backbone, finishing warm and herbal.
Producteur
Château Cantenac-Brown
Le peintre animalier écossais John Lewis Brown s’est porté acquéreur de ce vignoble au début du XIXe siècle et y a fait ériger un château de style Tudor. Bon vivant, il acquiert rapidement une réputation d’homme convivial grâce aux grandes fêtes qu'il organise dans cette demeure. En 1843, il a cédé le domaine à un banquier du nom de Gromard, toujours à sa tête en 1855 lorsque Cantenac Brown fut classé parmi les troisièmes crus classés du célèbre classement des vins du Médoc. Cent cinquante ans plus tard, la famille Simon Halabi a donné un nouvel élan au domaine, déterminée à le porter à un nouveau palier de reconnaissance. Les pratiques viticoles ont été modifiées en conséquence, le travail de la vigne est devenu beaucoup plus respectueux de l'environnement et les rendements sont maintenus au plus bas. Le retour à des pratiques plus naturelles à Cantenac Brown implique le labour, destiné à améliorer les propriétés physiques, chimiques et biologiques intrinsèques du vignoble.