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Haut Marbuzet 1989 75cl

Cru Bourgeois Exceptionnel | St. Estephe | Bordeaux | France
CHF 97.30
Évaluations et Scores
17 Rene Gabriel
vorbei ( - 2006)
17 Rene Gabriel
vorbei ( - 2006)
90 Wine Spectator
Exaggerated style, but outstanding. Dark brick-red color; loads of vanilla, berry and mushroom character; hints of raisins. Full-bodied and fresh, with intensely ripe fruit and full yet round tannins. Long aftertaste of dried fruit and Christmas cake.--1989 Bordeaux horizontal. Best after 2002. ?JS
90 Wine Spectator
Exaggerated style, but outstanding. Dark brick-red color; loads of vanilla, berry and mushroom character; hints of raisins. Full-bodied and fresh, with intensely ripe fruit and full yet round tannins. Long aftertaste of dried fruit and Christmas cake.--1989 Bordeaux horizontal. Best after 2002. ?JS
86 Robert Parker
In this recent blind tasting, Haut-Marbuzet's 1989 revealed considerable amber to its color, as well as a pronounced nose of cedar, jammy cherry fruit, seaweed, and spice. The wine tasted fully mature, low in acidity, round, and sweet. Based on this bottle, which did not exhibit any evidence of exposure to heat, I would opt for drinking the 1989 Haut-Marbuzet over the next 5-6 years.
86 Robert Parker
In this recent blind tasting, Haut-Marbuzet's 1989 revealed considerable amber to its color, as well as a pronounced nose of cedar, jammy cherry fruit, seaweed, and spice. The wine tasted fully mature, low in acidity, round, and sweet. Based on this bottle, which did not exhibit any evidence of exposure to heat, I would opt for drinking the 1989 Haut-Marbuzet over the next 5-6 years.
Producteur
Château Haut Marbuzet
Propriété chevronnée de Saint-Estèphe, l’éminent Château Haut-Marbuzet rivalise aisément avec ses pairs, les châteaux Cos d’Estournel et Montrose. La famille Duboscq, qui en est propriétaire, dirige l’impressionnant Cru Bourgeois depuis les années 1950. Avec aujourd’hui, Henri Duboscq et ses fils Bruno et Hugues aux manettes, sur 61 hectares. Près de la moitié du vignoble étant consacré au merlot, cette dominante se retrouve dans les vins, dont elle accentue le côté charnu et opulent. Ici, les raisins sont récoltés à un niveau de maturité très poussé. Le vin est alors élevé en barriques 100% neuves pendant 18 mois. Les Saint-Estèphe extrêmement riches signés par Duboscq révèlent les notes d’épices écrasées typiques de la maturation en barrique. Le grand vin, Haut-Marbuzet, est un vin rouge concentré, marqué de notes éclatantes de vanille et d’arômes plus discrets de fruits noirs. Comme l’ensemble de la production, chaque flacon surpasse invariablement les cuvées provenant des principaux concurrents du château.