Close
Rechercher
Filters
Évaluations et Scores
93 James Suckling
Aromas of milk chocolate, walnut shell and currants follow through to a full body, with soft, velvety tannins and a chewy finish. Serious depth of fruit here. Better in 2015 but so enticing now
92 Vinous
(13.4% alcohol) Good saturated red-ruby. Deep, ripe, expressive aromas of black raspberry, coffee, mocha, menthol, black olive and chocolate truffle. Sweet, seamless and lush, offering excellent volume in the mouth and considerable early sex appeal. This boasts the exotic character of Haut-Marbuzet in spades. Sweet, long, large-scaled wine with fine-grained tannins arriving very late.
92 Vinous
(13.4% alcohol) Good saturated red-ruby. Deep, ripe, expressive aromas of black raspberry, coffee, mocha, menthol, black olive and chocolate truffle. Sweet, seamless and lush, offering excellent volume in the mouth and considerable early sex appeal. This boasts the exotic character of Haut-Marbuzet in spades. Sweet, long, large-scaled wine with fine-grained tannins arriving very late.
17 Rene Gabriel
Mittleres Granat-Rubin, feiner Rand aussen. Süsses, cremiges Bouquet, deutliche Kokos-Toastnoten. Im Gaumen fett, rund, burgundisch, helle Schokolade, im Innern recht konzentriert und noch sanft aufrauend, viel Druck im Finale, kann noch zulegen. trinken (2011 - 2025)
17 Rene Gabriel
Mittleres Granat-Rubin, feiner Rand aussen. Süsses, cremiges Bouquet, deutliche Kokos-Toastnoten. Im Gaumen fett, rund, burgundisch, helle Schokolade, im Innern recht konzentriert und noch sanft aufrauend, viel Druck im Finale, kann noch zulegen. trinken (2011 - 2025)
91 Wine Spectator
Shows intense aromas of blackberry, currant and spices. Full and rich, with a slightly earthy and funky undertone, but I like the decadence and richness. The tannins are polished. Best after 2013. 30,000 cases made. ?JS
91 Wine Spectator
Shows intense aromas of blackberry, currant and spices. Full and rich, with a slightly earthy and funky undertone, but I like the decadence and richness. The tannins are polished. Best after 2013. 30,000 cases made. ?JS
89 Robert Parker
Proprietor Henri Duboscq made a delicious, sexy style of St.-Estèphe in 2005. Dark plum/ruby/purple, with notes of smoky oak, espresso, medium body and lots of fruit, it is a relatively lush, heady style of St.-Estèphe that is far more seductive and accessible than most wines of this appellation in 2005. Drink it over the next decade.
89 Robert Parker
Proprietor Henri Duboscq made a delicious, sexy style of St.-Estèphe in 2005. Dark plum/ruby/purple, with notes of smoky oak, espresso, medium body and lots of fruit, it is a relatively lush, heady style of St.-Estèphe that is far more seductive and accessible than most wines of this appellation in 2005. Drink it over the next decade.
Producteur
Château Haut Marbuzet
Propriété chevronnée de Saint-Estèphe, l’éminent Château Haut-Marbuzet rivalise aisément avec ses pairs, les châteaux Cos d’Estournel et Montrose. La famille Duboscq, qui en est propriétaire, dirige l’impressionnant Cru Bourgeois depuis les années 1950. Avec aujourd’hui, Henri Duboscq et ses fils Bruno et Hugues aux manettes, sur 61 hectares. Près de la moitié du vignoble étant consacré au merlot, cette dominante se retrouve dans les vins, dont elle accentue le côté charnu et opulent. Ici, les raisins sont récoltés à un niveau de maturité très poussé. Le vin est alors élevé en barriques 100% neuves pendant 18 mois. Les Saint-Estèphe extrêmement riches signés par Duboscq révèlent les notes d’épices écrasées typiques de la maturation en barrique. Le grand vin, Haut-Marbuzet, est un vin rouge concentré, marqué de notes éclatantes de vanille et d’arômes plus discrets de fruits noirs. Comme l’ensemble de la production, chaque flacon surpasse invariablement les cuvées provenant des principaux concurrents du château.