Close
Search
Filters
Critics scores
18 By Rene Gabriel
91 By Wine Spectator
86 By Robert Parker
60 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 5,5 % Cabernet Franc, 3 % Petit Verdot, 1,5 % Malbec. Mengenmässig eine sehr kleine Ernte für den Gruaud. 36 % der Ernte ergab Grand Vin, der Rest wurde als Sarget deklassiert. Tiefes, dunkles Granat mit dunklen Reflexen. Angenehmes, rot bis blaubeeriges Bouquet, zeigt aber eher mehr Würze und Terroirstütze als effektiv Frucht, fermentierte Teeblätter, eine defensive Süsse im Untergrund die an Kandis erinnert. Saftiger Gaumen, wirkt schon erstaunlich gefällig, schwarze Beeren im Extrakt vermittelnd, im langen Finale Rauchnuancen und Brombeeren. Klassischer, beruhigender Gruaud mit recht ansprechendem Potential, kann noch zulegen. Drei Mal verkostet.
Producer
Château Gruaud Larose
This large 2ème Grand Cru Classé estate, Château Gruaud Larose is responsible for producing some of the most powerful and massively structured wines in Saint-Julien. The property has belonged to the Merlaut family since 1997, however this historic Médoc château stems back to the 18th century. The property has remained under vines since its beginnings, planted just west of Beychevelle on the gravel-rich plateau, the vineyard consists of the noble Bordeaux varieties. With more than half of the vineyards dedicated to Cabernet Sauvignon, there are smaller amounts of Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot varieties. The family has introduced organic farming techniques to use throughout the 84-hectare vineyard, working to make the wine as natural as possible. These are persuasive dense and tannic reds that crave at least eight to ten years’ patience, the second wine Sarget de Gruaud Larose is made in a similar spirit of purity like the impressive Grand Vin, Gruaud Larose.