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Sanpetrolo 2004 37.50cl

IGT | Toskana | Italien
CHF 54.05

Alle Jahrgänge

2004
Rezensionen & Bewertungen
97 Robert Parker
The divine 2004 San Petrolo opens with a dark amber-chestnut color and unforgettable aromatic intensity that aspires to cooked brown sugar, maple syrup, toasted almond, raw natural honey straight from the honeycomb, caramel and hazelnut. It is enormously sweet and sticky in the mouth and presents glue-like density on the finish. This Vino da Tavola expression is made with equal parts Malvasia and Trebbiano. Fruit is dried in small trays (just three clusters per container) for six months and fermented in caratelli, the traditional small barrel used for Vinsanto. Anticipated maturity: 2014-2035. <br/><br/>
94 Wine Spectator
Viscous like motor oil, this intensely sweet wine reveals layers of molasses, salty caramel, licorice, dried apricot and quince paste before settling into a smoky, mineral aftertaste. Features an incredible amount of acidity to balance the sweetness. The finish goes on forever. Drink now through 2020. 13 cases made.
Hersteller
Fattoria Petrolo
Die Tenuta Petrolo, in der vierten Generation im Besitz der Familie Bazzocchi-Sanjust, liegt im Unterdistrikt Colli Arentini des südöstlichen Chianti und ist auf die Produktion hochwertigster Weine spezialisiert. Mit der Hilfe des Önologen Simone Cuccoli und des beratenden Önologen Carlo Ferrini bringen die 31 Hektar Weingärten einen der feinsten 100-prozentigen Merlots der Toskana hervor. Der reichhaltige Galatrona Merlot nimmt es spielend mit den besten Pomerol-Weinen auf. Als Flaggschiff der Marke offenbart der Torrione den Geist des Hauses in einer unwiderstehlichen Flasche Sangiovese. Der Torrione ist für Sangiovese, was der Galatrona für Merlot ist. Petrolo komplettiert seine Produktpalette mit fünf weiteren Weinen, darunter einzigartige Lagenweine wie Campolusso und Boggina.