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Champagne Grand Cru Millesime 2004 75cl

AOC Grand Cru | Montagne de Reims | Champagne | Frankreich
Ausverkauft

Alle Jahrgänge

2002 2004 2006
Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
Golden in color, the 2004 Brut Millésime Grand Cru offers an intense and precise aroma of slightly toasted whole-grain bread, brownish apples, apple strudel, oranges, dried fruits, raisins, brioche, and hints of mocha and nougat. This full-bodied yet lovely, really pure and dry wine is very elegant, quite expressive on the palate, and finishes with a refreshing lime aroma and citric acidity. This is a classic for fans of complex Champagnes of great purity and finesse. The wine is very well structured and quite firm in the finish and aftertaste, and can be stored for 4-5 years. The wine was sourced from old vines in grands cru vineyards of Ambonnay and bottled for the second fermentation without filtration. It was then kept on the lees for 100 months and disgorged in November 2013.
93 Robert Parker
Golden in color, the 2004 Brut Millésime Grand Cru offers an intense and precise aroma of slightly toasted whole-grain bread, brownish apples, apple strudel, oranges, dried fruits, raisins, brioche, and hints of mocha and nougat. This full-bodied yet lovely, really pure and dry wine is very elegant, quite expressive on the palate, and finishes with a refreshing lime aroma and citric acidity. This is a classic for fans of complex Champagnes of great purity and finesse. The wine is very well structured and quite firm in the finish and aftertaste, and can be stored for 4-5 years. The wine was sourced from old vines in grands cru vineyards of Ambonnay and bottled for the second fermentation without filtration. It was then kept on the lees for 100 months and disgorged in November 2013.
Hersteller
Egly Ouriet
Das Haus Egly Ouriet zählt zu den bedeutenderen kleineren Familienbetrieben und bewirtschaftet seine etwa zehn Hektar Anbaufläche mit profunder Erfahrung. Das 1930 gegründete Gut liegt in der Nähe des Ortes Ambonnay im Gebiet Montagne de Reims, das sich der meisten Pinot-Noir-Rebflächen in der Region rühmen kann. Qualität steht an erster Stelle auf den teilweise über 30 Jahre alten Weinbergen, auf denen Pinot Noir, Chardonnay und zu einem kleineren Teil Pinot Meunier angebaut werden. Francis Egly hat sich für extreme Weinbauverfahren und den biodynamischen Anbau entschieden, so dass er den Ertrag seiner Reben auf unglaublich niedrigem Niveau hält – nur etwa halb so viel wie der regionale Durchschnitt –, doch das Resultat sind überragende, charaktervolle und hochwertige Trauben. Die Vinifizierungstechniken sind nicht minder natürlich: eine lange Hefesatzlagerung wird ergänzt durch den Verzicht auf Klären und Filtrieren. Dieser maßstabsetzende Winzer kreiert eine breite Palette beachtlicher Weine mit vorbildlicher Transparenz zwischen Standorten, Jahrgängen und Rebsorten. Der Jahrgangs-Champagner Grand Cru Millesime ist neben den jahrgangslosen Grand Crus, Brut Tradition, Brut Rosé und Blanc de Noirs Vieilles Vignes beispielhaft für die am wenigsten verarbeiteten Champagner der Region.