Close
Suchen
Filters

Champagne Brut Millésimé Blanc de Blancs 2006 75cl

AOC | Champagne | Frankreich
Ausverkauft

Alle Jahrgänge

2006
Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
Sourced from six Grand Crus in the Côte des Blancs, the citrus-colored 2006 Blanc de Blancs Grand Cru Millésime Prestige indicates a very nice maturity on the nose, where ripe bright fruit aromas (such as honeydew melon and other tropical fruits) are displayed along with a rich, buttery, nutty (think of coconut milk) and herbal-flavored chalkiness. There are also mushrooms (dried porcini), popcorn and lemon peeling notes displayed. On the palate, this Chardonnay Vintage Brut is full-bodied, elegant and complex, revealing a perfect ripeness and a serious expression; it remains a rich and mouth-filling, but fresh and reasonably structured Champagne. It has a long and intense, but also refreshing, stimulating, nicely stringent and mineral finish. This is an excellent Blanc de Blancs to be served for dinner. This wine is from Lot number L4287PG18 and was disgorged in October 2014. Footnote: I have tasted an earlier disgorgement two years ago and – scoring the 2006 Millésime Prestige 90 points – was more difficult. Today I find this a very complex and matured, but refreshing 2006m and can only recommend it. Try a porcini Risotto with it, then go ahead.
93 Wine Spectator
A minerally version, fresh and focused, with a subtle, smoky underpinning and rich flavors of toasted brioche and coconut, poached pear, candied kumquat and chopped almond riding the fine, lacy bead. Disgorged February 2014. Drink now through 2026.
Hersteller
Duval-Leroy
Seit 1859 hat sich das Haus Duval-Leroy, gelegen am äußersten Ende der berühmten Chardonnay-Region Côte de Blancs, der Kunst der Champagnerproduktion verschrieben. Als Familienbetrieb in der sechsten Generation halten heute die Brüder Julien, Charles und Louis die extrem hohen Standards mit Leidenschaft und Inspiration aufrecht. Sie sind stets um Innovationen bei ihren Weinbau- und Vinifikationsverfahren bemüht, um Qualität, Konsistenz und Zertifizierung immer noch ein wenig besser zu machen. Das Anwesen umfasst 200 Hektar nachhaltig bewirtschafteter Rebfläche, vorwiegend in Form von Premier-Cru- und Grand-Cru-Weinbergen. Alle Weine von Duval-Leroy werden von Hand produziert, mit äußerster Sorgfalt von der Rebe bis zur Flasche. Ihre Weine sind leicht und elegant, mit der Garantie für Vorzüglichkeit.